Ελλάδα

Βενιζέλος:«Σε όλες τις αποφάσεις για δημόσια έργα,σε όλα τα επίπεδα,μπορούν να υπάρξουν δωροδοκίες»

Βενιζέλος:«Σε όλες τις αποφάσεις για δημόσια έργα,σε όλα τα επίπεδα,μπορούν να υπάρξουν δωροδοκίες»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος μιλώντας στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου έφθειρε το κόμμα και την παράταξή μου».

Επιπλέον ο κύριος Βενιζέλος πρόσθεσε ότι δωροδοκία μπορεί να συμβεί σε όλα τα επίπεδα και τις αποφάσεις. «Σε όλες τις αποφάσεις για δημόσια έργα, σε όλα τα επίπεδα,μπορούν να υπάρξουν δωροδοκίες εάν υπάρχει η ηθική προδιάθεση όσων ασχολούνται με αυτά». Οπως διευκρίνισε «μπορεί αυτό να συμβεί ερήμην των πολιτικών στελεχών ή με την συμμετοχή τους. Με λυπεί, για παράδειγμα, που για άλλη υπόθεση δικάζονται στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους», είπε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι το πολιτικό κόστος από τη συγκεκριμένη υπόθεσης ήταν βαρύ. «Είμαι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έχω διατελέσει αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, υπουργός. Η παράταξη μου έχει υποστεί πολιτική φθορά από την υπόθεση που εκδικάζεται. Εσείς, δικάζετε την υπόθεση από την αρχή και υπάρχει το τεκμήριο αθωότητας», επεσήμανε.

Τέλος ο κύριος Βενιζέλος υπεραμύνθηκε το νόμου περί ευθύνης υπουργών λέγοντας μάλιστα ότι «ευτυχώς που υπάρχει το Σύνταγμα διότι αλλιώς κάθε πολιτική απόφαση μπορεί να μετατραπεί σε ποινική».

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews