Ελλάδα

Βερολίνο: Αποφάσεις για την Ελλάδα μόνο αν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση

Βερολίνο: Αποφάσεις για την Ελλάδα μόνο αν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση

«Στόχος να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση χωρίς μετατροπές στη συμφωνία» υπογράμμισε το στέλεχος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ.

«Αποφάσεις για την Ελλάδα θα ληφθούν από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης όταν τελειώσει η διαπραγμάτευση με την τρόικα και μόνο τότε» διεμήνυσε την Πέμπτη η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μαριάνα Κοτέ.

«Στόχος να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση χωρίς μετατροπές στη συμφωνία» υπογράμμισε το στέλεχος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ.Πηγές του γερμανικού υπουργείου, δήλωναν αποφασισμένες να τηρήσουν σκληρή στάση, στηρίζοντας τρόικα και ΔΝΤ, πιστεύοντας ότι καμία από τις εμπλεκόμενες πλευρές στην Ελλάδα δεν θα διακινδυνεύσει να χαθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού.

Στο Βερολίνο δεν λένε «όχι» σε παράταση του υφιστάμενου προγράμματος, διευκρινίζοντας ότι η ενισχυμένη συμφωνία θα βοηθήσει την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. Στο μεταξύ, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απέφυγε να απαντήσει πότε θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα και αν υπάρχει ακόμα χρόνος για επίτευξη συμφωνίας ως το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.

Με τα πλέον μελανά χρώματα περιέγραψε τις διαπραγματεύσεις του Παρισιού ο Υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, σε «πηγαδάκι» βουλευτών της ΝΔ φωτογραφίζοντας την αδιαλλαξία κυρίως του ΔΝΤ.

πηγή: skai.gr

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews