Ελλάδα

Βουδούρης – Παραστατίδης ζητούν αποχή από την εκλογή ΠτΔ

Βουδούρης – Παραστατίδης ζητούν αποχή από την εκλογή ΠτΔ

Αφήνοντας υπόνοιες χρηματισμού για τους Γρηγόρη Ψαριανό, Χρήστο Αηδόνη, Σπύρο Λυκούδη και Γιώργο Νταβρή.

Να απέχουν από τις επόμενες ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας βουλευτές που καταψήφισαν τον προϋπολογισμό, αλλά στη συνέχεια στήριξαν την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, ζητούν οι κ.κ. Θεόδωρος Παραστατίδης και Οδυσσέας Βουδούρης, αφήνοντας υπόνοιες χρηματισμού για τους Γρηγόρη Ψαριανό, Χρήστο Αηδόνη, Σπύρο Λυκούδη και Γιώργο Νταβρή.

Με αφορμή όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί απόπειρας χρηματισμού του Παύλου Χαϊκάλη, οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές τονίζουν ότι η αποχή των βουλευτών που άλλαξαν στάση είναι ο μόνος αδιαμφισβήτητος τρόπος για να αρθεί κάθε σκιά από τους εν λόγω βουλευτές.

«Σε κάθε περίπτωση, η εκλογή προέδρου από την παρούσα Βουλή, εκτός από εξαιρετικά απίθανη που ήταν μέχρι σήμερα, καθίσταται πλέον και προβληματική αν ευοδωθεί, εφόσον θα επισκιάζεται από υπόνοιες χρηματισμού», αναφέρουν και προσθέτουν ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι απαλλαγμένος από τέτοιες σκιές, χωρίς εκκρεμότητες στη Δικαιοσύνη για το άμεσο επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, επαναφέρουν την πρότασή τους, να συμφωνηθεί μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων το πρόσωπο του επόμενου προέδρου, που θα εκλέξει η επόμενη Βουλή. «Μια τέτοια συνεννόηση, που δεν επιβάλλεται βέβαια από τις θεσμικές διαδικασίες, θα έδινε εν τούτοις ένα θετικό μήνυμα ομαλότητας και εθνικής ωριμότητας, τόσο προς το εξωτερικό, όσο και προς την Ελληνική κοινωνία, που επιθυμεί αλλαγή πορείας με όρους ασφάλειας», καταλήγουν.

πηγή

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews