Ελλάδα

Βουλευτές απορρίπτουν το δημοψήφισμα – Διέγραψε τον Δαμαβολίτη ο Καμμένος

Βουλευτές απορρίπτουν το δημοψήφισμα – Διέγραψε τον Δαμαβολίτη ο Καμμένος

Σε αδιέξοδο έχει βρεθεί η κυβέρνηση καθώς μετά τις σφοδρές πολιτικές και οικονομικές πιέσεις για το δημοψήφισμα, δέχεται και σφυροκόπημα εκ των έσω.Πλέον, οι βουλευτές των ΑΝΕΛ που απορρίπτουν το δημοψήφισμα και ζητούν είτε να αποσυρθεί είτε να ψηφίσουν «ναι» οι Έλληνες, έγιναν τέσσερις.

Τελευταίος στην λίστα προστέθηκε ο Νίκος Μαυραγάνης, ο οποίος δήλωσε ότι θα πει “ναι” στο δημοψήφισμα, το οποίο μάλιστα χαρακτήρισε και νόθο, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ! “Η παραμονή της χώρας στο ευρώ είναι αδιαπραγμάτευτη”, είπε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του.

Ο Δημήτρης Καμμένος σε δήλωσή του ζήτησε να αποσυρθεί άμεσα το δημοψήφισμα, σημειώνοντας πως το Σάββατο όταν υπερψηφίστηκε η πρόταση για τη διεξαγωγή του στη Βουλή, υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι δεν θα επιβληθούν capital controls.

Ο κ. Καμμένος σημειώνει πως από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε επιστολές στους θεσμούς στις 30 Ιουνίου αποδεχόμενος ως βάση συνέχισης διαπραγμάτευσης την τελευταία (βελτιωμένη) πρόταση των θεσμών της 28ης Ιουνίου, «δεν υφίσταται πλέον κανένα ζήτημα δημοψηφίσματος καθώς σε συνθήκες πόλωσης καλείται πλέον ο ελληνικός λαός να αποφασίσει ΝΑΙ ή ΟΧΙ πάνω σε μια πρόταση των θεσμών που η ίδια η Κυβέρνηση την έχει ήδη αποδεχτεί».

Ο ίδιος επισημαίνει ότι συντάσσεται με την άποψη ότι η παρουσία της χώρας στο ευρώ είναι εθνικός μονόδρομος και καταλήγει: «Ζητώ την άμεση απόσυρση του δημοψηφίσματος και την άμεση επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της Ελληνικής Κυβέρνησης με στόχο την επίτευξη συμφωνίας μέχρι το αργότερο τις 20 Ιουλίου (ημερομηνία λήξης της προθεσμίας πληρωμής ομολόγου ΕΚΤ ύψους 3,5 δις με συνέπεια άμεση χρεωκοπία με ενεργοποίηση του όρου cross default, σε περίπτωση μη πληρωμής του) που είναι η τελευταία δυνατή ημερομηνία ώστε να αποφεύγει μέγιστα δεινά ο τόπος μας».

Υπενθυμίζεται ότι υπέρ του «ναι» έχουν ταχθεί τόσο ο Βασίλης Κόκκαλης όσο και ο Κώστας Δαμαβολίτης, με τον πρώτο να τονίζει πως δεν έχει εντολή από τον λαό για κλειστές τράπεζες και κούρεμα καταθέσεων και τον δεύτερο να εξηγει πως έπιλέγει το «ναι» γιατί το δίλημμα του δημοψηφίσματος είναι ευρώ ή δραχμή.

Θέλει διχασμό ο Καμμένος: Όποιος δεν μπορεί, φεύγει. Έχουμε πόλεμο –  Διέγραψε τον Δαμαβολίτη

Όπως φαίνεται το κλίμα διχασμού στην ελληνική κοινωνία όχι απλά δεν το αποφεύγει η κυβέρνηση αλλά μάλλον το επιθυμεί.

Ο Πάνος Καμμένος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα έκανε λόγο για «πόλεμο» (!) και κάλεσε να αποχωρήσει όποιον «δεν αντέχει». «Έχουμε πόλεμο και δεν κάνουμε εκπτώσεις. Όποιος δεν αντέχει στον πόλεμο φεύγει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ στη συνέχεια διέγραψε τον Κώστα Δαμαβολίτη, ο οποίος όχι απλά διαφοροποιήθηκε από την κυβερνητική γραμμή για «όχι» στο δημοψήφισμα αλλά και είπε την πικρή αλήθεια περί επιλογής ανάμεσα «σε ευρώ ή δραχμή» στο δημοψήφισμα.​

Οι ΑΝΕΛ καλούν τον κ. Δαμαβολίτη να παραδώσει τη βουλευτική έδρα του στο κόμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής Ηρακλείου πιθανότατα θα το κάνει  και μάλιστα εντός της ημέρας.

Πηγή star

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews