Ελλάδα

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι απειλούν να του κάψουν το σπίτι

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι απειλούν να του κάψουν το σπίτι

Ο βουλευτής Δωδεκανήσων του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός εξαπέλυσε απίστευτες κατηγορίες τόσο κατά του Δημάρχου όσο και κατά του Επάρχου Κω, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι απειλείται λόγω των προσπαθειών που καταβάλλει για να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στο νησί.

Ο βουλευτής  μιλώντας στον ΣΚΑΙ, υποστήριξε ότι δέχεται καθημερινά απειλητικά τηλεφωνήματα από οργισμένους κατοίκους της Κω, με την προτροπή του Δημάρχου Κω, Γιώργου Κυρίτση, αλλά και του Επάρχου Γιώργου Χαλκιδιού.

Ακόμη, κατήγγειλε ότι χθες, άγνωστοι τον απείλησαν ότι, θα του κάψουν το σπίτι και αποδίδει πολιτικές σκοπιμότητες στην τακτική που ακολουθεί ο Δήμος Κω και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, «προκειμένου να πλήξουν την Κυβέρνηση».

«Ο Δήμαρχος ξεσηκώνει τους κατοίκους εναντίον μου»

«Η άποψη του Δημάρχου είναι πως θα πρέπει να έχουμε πολλά περιπολικά στη θάλασσα για να αποτρέπουμε τους μετανάστες να φτάσουν στην Κω. Η πρόταση είναι ανεφάρμοστη, η λύση αυτή είναι εκτός πραγματικότητας.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για εξεύρεση λύσης, μίλησα με όλους, βρήκα ένα ξενοδοχείο που έχει κατασχέσει η Τράπεζα Πειραιώς και το οποίο δεν βρίσκεται σε πυκνοκατοικημένη περιοχή και σε συνεννόηση με το Υπουργείο γίνονται προσπάθειες για διαμόρφωση του χώρου, ώστε να υποδέχεται μετανάστες που θα μπορούν να μένουν εκεί για μερικές ημέρες. Ο κ. Δήμαρχος είναι αντίθετος και σε αυτή τη λύση, παρά τα όσα μου είχε πει.

Όχι μόνο δεν συμμετέχει, αλλά ξεσηκώνει κατοίκους της περιοχής εναντίον μου, μερικοί είναι και υπάλληλοι του Δήμου και προσχώρησε σε αυτή την άποψη και ο κ. Έπαρχος. Όταν έχεις απέναντί σου τις τοπικές Αρχές, δημιουργούνται έντονα προβλήματα.”

“Εδώ και περίπου έναν μήνα ο κ. Έπαρχος, πιθανόν και ο κ. Δήμαρχος, έδωσε το τηλέφωνό μου στους κατοίκους της περιοχής και με παίρνουν κάθε μέρα και με απειλούν από τις 7 το πρωί. Μου ζητούν να πάρω τους μετανάστες και να τους πάω σπίτι μου, κι εγώ τους είπα ότι αν δέχεται ο κ. Δήμαρχος να τους πάρω κοντά στο σπίτι μου, εγώ δεν έχω πρόβλημα.

Υπάρχει κοντά στο σπίτι μου, στο Ψαλίδι, ένα κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, που προβλέπει και κατασκήνωση, αλλά ο κ. Δήμαρχος δεν δέχεται ούτε εκεί. Οι απειλές πλέον γίνονται επικίνδυνες. Καταρχήν, έβαλαν φωτιά στο κτίριο (σ.σ. στο ξενοδοχείο “Captain Elias” στη Λάμπη που φιλοξενούνται μετανάστες).

Μιλάω με την Πυροσβεστική. Το πιο πιθανόν είναι πως πρόκειται για εμπρησμό, δεν υπάρχουν όμως ακόμα στοιχεία, περιμένουμε το πόρισμα. Δέχθηκα χθες τηλεφωνήματα που μου έλεγαν ότι έρχεται η σειρά του σπιτιού μου για να καεί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που δέχομαι απειλές και για άλλα ζητήματα. Καλό είναι να δημοσιοποιούνται αυτά για να ξέρει και ο κόσμος τι γίνεται. Οι άμυαλοι νομίζουν ότι έτσι θα πλήξουν την κυβέρνηση»

Εχω την αίσθηση ότι κάποιοι των τοπικών Αρχών, είτε είναι στον Δήμο, είτε είναι στην Περιφέρεια ελπίζουν ότι, αν δεν βοηθούν, αλλά αντίθετα οξύνουν τα προβλήματα που έχει ο τόπος, θα κάνουν ζημιά στην Κυβέρνηση ελπίζοντας ότι, έτσι θα την πλήξουν.

Δεν καταλαβαίνουν οι άμυαλοι, ή το καταλαβαίνουν και δεν τους ενδιαφέρει, ότι κάνουν ζημιά στον τόπο και στην περιοχή. “Επίσης υπάρχει μεγάλος κίνδυνος επιδημίας, γιατί οι συνθήκες είναι δύσκολες εφόσον δεν υπάρχει μέριμνα. Μένουν 300 άνθρωποι μέσα σε αυτό το κτίριο. Ο Δήμαρχος δεν δίνει νερό και ο Έπαρχος έκοψε το ρεύμα.

Αν γίνει κάτι, ποιος θα την πληρώσει; Η Περιφέρεια ενώ στην αρχή ήταν θετική να βοηθήσει, τώρα και αυτή είναι αρνητική. Ενώ ο κ. Χατζημάρκος είχε έρθει στην Κω, είχε εκδώσει δελτίο Τύπου και υποσχέθηκε να μας βοηθήσει, ξαφνικά άλλαξε στάση. Πώς να το εξηγήσω αυτό; Γι΄αυτό θέτω τη διάσταση των πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Είδα στη Ρόδο να πέφτουν στην θάλασσα οι άνθρωποι για να σώσουν τους μετανάστες και εμένα όταν καιγόταν το ξενοδοχείο στην Κω, με έπαιρναν και γέλαγαν! Είδα μανάδες να ρίχνουν νερό στα παιδιά τους για να μην καούνε.

Οι κάτοικοι δεν βοηθούν, διότι υπάρχει κλίμα τρομοκρατίας. Οποιος τολμήσει να βοηθήσει αντιμετωπίζει τον Δήμαρχο και χαρακτηρίζεται ως αντίπαλος του».

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link