Πολιτική

Η Βούλτεψη κατηγορεί στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για ρεσιτάλ αμηχανίας

Η Βούλτεψη κατηγορεί στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για ρεσιτάλ αμηχανίας

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για ρεσιτάλ που επικρατεί μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη χρεωκοπία που βιώνει η οικονομία της Αργεντινής.

Ακολουθεί η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου:

“Από το πρωί, αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι δυστυχώς η Αργεντινή κηρύχθηκε σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας, οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, επιδίδονται σε ένα ρεσιτάλ αμηχανίας και άγνοιας.

Ο καθένας εκ των… αργεντινολόγων έχει τη δική του εκδοχή: Μπερδεύουν χρονολογίες, ποσά, γεγονότα, πρόσωπα, δανειστές. Ανάλογα με τη συνιστώσα στην οποία ανήκουν, άλλοι υποστηρίζουν πως ορθώς η Αργεντινή κήρυξε το 2001 στάση πληρωμών, διότι έκτοτε η οικονομία της… απογειώθηκε, άλλοι πως για τη σημερινή κατάσταση δεν ευθύνονται οι αποφάσεις του 2001, αλλά τα… κοράκια και άλλοι πως … Όταν ο κύριος Τσίπρας είπε ότι η Αργεντινή είναι παράδειγμα προς μίμηση, εννοούσε ότι δεν δέχθηκε εκβιασμούς, που θα οδηγούσαν σε περαιτέρω εξαθλίωση τη χώρα»!

Φυσικά, παραλείπουν να πουν ότι η Αργεντινή κατέφυγε (το 2008) στα «κοράκια», ακριβώς επειδή το 2001 είχε κηρύξει στάση πληρωμών με αποτέλεσμα να χρεοκοπήσει.

Αν δεν πρόκειται για τρικυμία εν κρανίω, τότε πρόκειται για σκόπιμη πρόκληση σύγχυσης. Η αλήθεια είναι πως ο ίδιος ο κύριος Τσίπρας, κατά την λατινοαμερικάνικη περιοδεία του, στα τέλη του 2012 με αρχές του 2013, μας είχε πει πως οι χώρες αυτές κατάφεραν «να ακολουθήσουν εναλλακτικούς δρόμους και να βγουν από την κρίση με ανάπτυξη, απασχόληση και κοινωνική συνοχή»!

Μας παρουσίαζε δηλαδή (και με την περίφημη δήλωσή του στη Βουλή «μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή») ως παράδειγμα προς μίμηση, αυτό που όλοι σήμερα αντιλαμβάνονται ως παράδειγμα προς αποφυγή.

Η αλήθεια είναι πως δεκατρία χρόνια τώρα η Αργεντινή δεν έχει σηκώσει κεφάλι: Θηριώδης πληθωρισμός, ανεργία, δραματική μείωση αποθεματικών, διαδηλώσεις, λεηλασίες, λιντσαρίσματα, ενώ τον περασμένο Απρίλιο κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της έξαρσης της εγκληματικότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τώρα την κυβέρνηση ότι επιχαίρει για τη νέα χρεοκοπία της φίλης χώρας.

Ουδείς επιχαίρει. Το αντίθετο: Η Ελλάδα αισθάνεται θλίψη για τα δεινά του λαού της Αργεντινής, στα οποία οδηγήθηκε από τις επιλογές των κυβερνήσεών του. Αλλά στην αξιωματική αντιπολίτευση ταιριάζει η ρήση «εκεί που μας χρωστούσαν μας παίρνουν και το βόδι»…”

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews