Κόσμος

Βρετανός κατασκεύασε υπολογιστή 14 μέτρων

Βρετανός κατασκεύασε υπολογιστή 14 μέτρων

Ένας Βρετανός αποφάσισε να πάει κόντρα στη λογική των περισσότερων εταιρειών που κατασκευάζουν ολοένα και μικρότερους υπολογιστές και έφτιαξε έναν υπολογιστή 14 μέτρων.

Ο James Newman κατασκεύασε έναν επεξεργαστή 14 μέτρων στο σαλόνι του διαμερίσματός του στο Cambridge.

Ο υπολογιστής έχει επεξεργαστή 16-bit , θα αποτελείται από 14.000 ξεχωριστά μέρη και θα έχει 3500 φώτα LED.

Μέχρι στιγμής, το έργο του είχε πάρει τρία χρόνια και έχει κοστίσει περίπου  20.000 λίρες όπως δήλωσε στο BBC.

Ο κύριος Newman είπε ότι ελπίζει ότι θα έχει μεγάλη εκπαιδευτική αξία, αλλά δεν θα είναι εύκολη η μεταφορά του καθώς όταν ολοκληρωθεί θα ζυγίζει περίπου μισό τόνο.

Τα Bit του επεξεργαστή θα ανάβουν καθώς θα είναι σε λειτουργία, αλλά εκτός από αυτό ολόκληρη η μηχανή θα λειτουργεί με ακριβώς το ίδιο πρότυπο τσιπ μεγέθους μικροεπεξεργαστή που υπάρχει σε όλους τους υπολογιστές.

«Μου άρεσε η ιδέα του να δω πως λειτουργούν όλα μαζί τα μέρη του υπολογιστή. Το δοκίμασα σαν άσκηση και έχω ήδη μάθει πολλά». Ο ενθουσιασμός του για το έργο μειώθηκε με την πάροδο των χρόνων, αλλά ελπίζει ότι μέχρι το τέλος του 2015 θα έχει ολοκληρώσει το έργο του.

«Όταν το έργο θα έχει ολοκληρωθεί και ο υπολογιστής θα είναι στο σαλόνι του, δεν θα υπάρχει πολύς άπλα για να ζήσω», όπως είπε.

Ένα από τα πρώτα προγράμματα που πρόκειται να λειτουργήσουν στον μέγα επεξεργαστή του θα είναι πιθανότατα το Tetris, με μηδενικά και σταυρούς όπως το 1970 προσομοίασε σε ένα παιχνίδι την εξελικτική πορεία της ζωής ο μαθηματικός John Conway.

Πηγή skai

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews