Κοινωνία

Βρέθηκε ο Μπέν;

Βρέθηκε ο Μπέν;

Έρευνα σε δύο σημεία υπέδειξε η Ιντερπόλ – Αισιοδοξεί η μητέρα του.

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση εξαφάνισης του μικρού Μπεν 22 χρόνια πριν στην Κω, μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο, στο οποίο εικονίζεται ένας νέος, που εικάζεται ότι είναι το απολεσθέν αγόρι. Το βίντεο έχει τραβηχτεί στην Κύπρο το Μεγάλο Σάββατο, τον Μάιο του 2013 και δείχνει ένα νεαρό που εικάζεται ότι είναι ο μικρός Μπεν να κάθεται αμίλητος στην εκκλησία φορώντας μια ριγωτή μπλούζα. Ο άνθρωπος που διακρίνεται στο βίντεο είναι σύμφωνα με όσους τον έχουν δει πανομοιότυπος με σκίτσο που είχε φτιάξει πριν από λίγο καιρό η Σκότλαντ Γιάρντ ως προς το πώς μπορεί να είναι σήμερα ο μικρός Μπεν.

Δίπλα είναι ένα μεσήλικας Ρομά με άσπρο πουκάμισο και μια μελαχρινή νεαρή κοπέλα, η οποία δείχνει επίσης Ρομά. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη, οι έρευνες ξεκίνησαν σε δύο σημεία, αυτά που υπέδειξε από την αρχή η Ιντερπόλ, την Λεμεσό και το Παραλίμνι. Το ένα σημείο είναι η περιοχή του Αγίου Αντωνίου στην Λεμεσό, μέρος όπου διαμένουν πολλοί Ρομά, αλλά και Τουρκοκύπριοι. Το δεύτερο είναι περιοχή του Παραλιμνίου, στο σημείο που συνοδεύει με τα κατεχόμενα.

Ήδη, πάντως, έχουν ενημερωθεί όλα τα οδοφράγματα από ελληνοκυπριακής πλευράς, καθώς οποιαδήποτε προσπάθεια ή έρευνα γίνεται από την Αστυνομία, μπορεί να γίνει μόνο σε ελεύθερες περιοχές. Δικαιοδοσία και (έστω και μερικό) έλεγχο σε κατεχόμενη περιοχή, έχει μόνο η τουρκοκυπριακή αστυνομία και τα Ηνωμένα Έθνη, ενώ η κυπριακή αστυνομία μπορεί να διεξάγει έρευνες σε κατεχόμενη περιοχή, μόνο κατόπιν παρέμβασης των Ηνωμένων Εθνών.

Ενθαρρυμένη δήλωσε στην εφημερίδα Sunday Mirror η μητέρα του Μπεν Νίντχαμ, μετά από την παράδοση στις ελληνικές Αρχές βίντεο που απεικονίζει έναν νεαρό στη Λεμεσό που εκτιμάται ότι μοιάζει με το γιο της, όπως θα μπορούσε να είναι σήμερα σε ηλικία 24 ετών. Η Κέρι Νίντχαμ, από την Τουρκία όπου ζει, είπε ότι έχει δει τι φωτογραφία του νεαρού και ότι εκτιμά πως όντως υπάρχει μια ομοιότητα με το σκίτσο του Μπεν που έχει δημιουργήσει η Σκότλαντ Γιάρντ. «Ως οικογένεια έχουμε ενθαρρυνθεί από αυτή την εξέλιξη και θα είμαστε σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές για να διασφαλίσουμε ότι έχουμε πλήρη ενημέρωση για όποια πρόοδο σημειωθεί στις έρευνες. «Ποτέ δεν εγκαταλείψαμε τις ελπίδες μας για την ανεύρεση του Μπεν και μας δίνει κουράγιο που η Αστυνομία στην Ελλάδα συνεχίζει τις έρευνες», δήλωσε η 41χρονη Κέρι Νίντχαμ. Η αδερφή του Μπεν έχει δηλώσει ότι η οικογένεια είναι έτοιμη να μεταβεί στην Κύπρο αν προκύψουν αξιόπιστα στοιχεία από τις έρευνες.

 

 

 

πηγή: koolnews.gr

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews