Κοινωνία

Βρήκαμε τον πιο “εξωστρεφή”, καυστικό Πασοκτζή

Βρήκαμε τον πιο “εξωστρεφή”, καυστικό Πασοκτζή

Βρήκαμε και συνομιλήσαμε για εσάς και μόνο – αγαπημένοι μου αναγνώστες- το άτομο/άτομα πίσω από το πιο πολυσυζητημένο προφίλ του Facebook και του ΠΑΣΟΚ… Το πιο μυστήριο το πιο… (μου επιτρέπετε να το πώ ε;) Ιντριγκαδόρικο.

Είναι εκείνος που συχνά πυκνά τον βλέπεις (τους βλέπεις;) να τα “χώνει” στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, σε στελέχη, σε στελέχη που έχουν καταλήξει να είναι καρικατούρες τόσο για το άλλοτε δοξασμένο κόμμα και άλλοτε τους ίδιους τους εαυτούς τους (μεταξύ μας, είναι και πολλοί τελευταία φίλε αναγνώστη). Πολλές φορές καταλήγει να τσακώνεται ενώ δεν είναι και λίγες οι φορές που του έχουν “ρίξει” το προφίλ. Δε το βάζει/βάζουν όμως κάτω, συνεχίζει να αγωνίζεται για το “κίνημα”, ονειρεύεται να ξανά γίνει ένα κόμμα με όραμα, που γεννά την ελπίδα και είναι δίπλα στο λαό.στικουδη

Ο “ΠΑΣΟΚ Ανασύσταση-Ανασυγκρότηση” όπως μας συστήνεται, σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη (και αποκλειστική να το τονίσω και αυτό), μας μιλά για το ΠΑΣΟΚ (τι άλλο;) για τη σημερινή κατάσταση της χώρας, για μια υποτιθέμενη συνεργασία με το ΣΎΡΙΖΑ και για άλλα πολλά.

 

 • Αρχικά, ποιος είσαι; Τι κάνεις; Τι προσφέρεις εσύ στο ΠΑΣΟΚ; Συστήσου!Όχι ποιος αλλά ποιοι. Πάντα με τα μικρά μας ονόματα Τόνια, Ελίζα, Δημήτρης, Γιώργος, Βαγγέλης. Κάποιοι ήμασταν μέσα στο ΠΑΣΟΚ  αλλά κάναμε το λάθος και αποχωρίσαμε και αφήσαμε το κίνημα σε ανίκανους και καιροσκόπους. Απλοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είμαστε που πιστεύουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε. Το κακό με πολλούς που πέρασαν από το ΠΑΣΟΚ ήταν ότι δεν ήταν ουσιαστικά ΠΑΣΟΚ, δεν πίστευαν στην ιδέα ΠΑΣΟΚ, αλλά το είδαν σαν μέσο για να φτιάξουν την καριέρα τους και να βγάλουν λεφτά, για αυτό και στα δύσκολα λάκισαν.
 • Θέλω να μου πεις  γιατί ΠΑΣΟΚ;

         Το ΠΑΣΟΚ για εμάς είναι ιδέα, ένα κίνημα αλλαγής... Ας θυμηθούμε πως ήταν η Ελλάδα το ’81 και πως είναι σήμερα.    Έφερε στην επιφάνεια ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού που ήταν στην ανυποληψία.

 • Πως έφτασε σε αυτά τα χαμηλά ποσοστά το ΠΑΣΟΚ; (κάναμε και σοβαρές ερωτήσεις τι νομίζατε;)

 

Λογικό  είναι ότι αυτή την στιγμή το ΠΑΣΟΚ έχει χαμηλά ποσοστά. Οι λόγοι πολλοί. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.Η ηγεσία κάνει ότι θέλει χωρίς ουσιαστικά να ρωτάει την βάση. Ανίκανοι άνθρωποι που το μόνο που θέλουν είναι τη θεσούλα τους.Ας σκεφτούμε ότι κάποτε είχαμε την Μελίνα και την Αμαλία Φλέμινγκ και τώρα έχουμε Αφροδίτη Αλ Σαλεχ και ΓρηγοράκοΚαι οι δύο επιλογές του προέδρου. Δεν υπάρχουν τοπικές. Δεν υπάρχει νεολαία. Δυστυχώς έχουμε χάσει την επαφή του με τις ρίζες του.

 •  Αν αύριο γίνει κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ (ΛΕΜΕ ΤΩΩΩΩΡΑ) τι θέλεις να αλλάξει; Τι πρέπει να κάνει ποια η προτεραιότητα του;Αν γινόταν κυβέρνηση εεε;;

 

Μμμμμ…Πρώτα από όλα θα έπρεπε να κάνει ένα κοινό μέτωπο με Ιταλία,  Ισπανία και Γαλλία για να αλλάξει την ευρωπαϊκή πολιτική. Δυστυχώς οι Ευρωπαίοι πολιτικοί βλέπουν τα νούμερα και όχι τους ανθρώπους. Κάποτε υπήρχε ένας Φρανσουά Μιτεράν,Φελίπε Γκονζάλες. Θα έκανε μείωση 17% των δανείων. Αύξηση των κατώτερων  μισθών. Μείωση ΦΠΑ.  Μείωση φόρων.Και για έρθει αυτή η έρμη η ανάπτυξη θα πρέπει επιτέλους να φύγει αυτή η γραφειοκρατία και να υπάρχει ένας σωστός νόμος για άνοιγμα επιχειρήσεων.

 

 

 • Τι έγινε τελικά, μας τελείωσε η “Ελιά” ;

  Η “Ελιά” μας έγινε πατέ ελιάς. Λογικό ήταν να αποτύχει. Γιατί σαν ιδέα για την Ευρώπη αν μιλάμε αρχικά έπρεπε να ήταν μέσα και η ΔΗΜΑΡ  και όλες αυτές οι δυνάμεις του χώρου. Κατά δεύτερον, για ποια “Ελιά” μιλάμε; Ο Λοβέρδος που ήταν πριν, σε ποιο κόμμα; Ο Μοσιαλος; Το θέμα είναι ότι όλο αυτό είχε βάση-όπως και το νέο φρούτο δημοκρατική παράταξη-να σώσουν κάποιοι τις καρέκλες τους.
  σαλεχ σχολιο
 • Αν φύγει ο Βενιζέλος, ποιος κατά τη γνώμη σου είναι ο πιο κατάλληλος για να αναλάβει το ΠΑΣΟΚ;

  Νομίζω ότι το παράδειγμα στην Ιταλία και την Ισπανία είναι ακριβώς η απάντηση στην ερώτηση. Στην Ιταλία ο δήμαρχος Ματέο έγινε πρωθυπουργός και στην Ισπανία ένας νέος άνθρωπος 40 ετών έγινε πρόεδρος του σοσιαλιστικού κόμματος. Νομίζω ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει ένα νέο πρόσωπο. Όπου βασικό του μέλημα θα είναι να ενώσει την βάση. Να βγει μπροστά, να γυρίσει το ΠΑΣΟΚ στις ρίζες του. Και ίσως να φύγουμε  και από την κυβέρνηση και να μην είμαστε η ουρά της ΝΔ.
  να κανετε σεχ
 • Αν βγει κυβέρνηση το ΣΥΡΙΖΑ,  κατά τη γνώμη σου, πρέπει να συνεργαστεί το ΠΑΣΟΚ-ΣΎΡΙΖΑ;

Δύσκολη ερώτηση. Αν είναι να γίνει όπως το 12 απλα για να έχουμε μια θεσούλα στην κυβέρνηση και να είμαστε ουρά του ΣΎΡΙΖΑ -όπως τώρα ουρά της ΝΔ-όχι βέβαια. Πώς θα μπορούσαμε ποτέ να συνεργαστούμε με ανθρώπους που μέσα σε 2 χρόνια έχουν αλλάξει 100 φορές άποψη -θα σκίσουμε τα μνημόνια, φτάσαμε θα κάνουμε μια διαπραγμάτευση. Δεν έχουν σταθερή πολιτική άποψη. Εκτός από όχι και κατά δεν έχουν να πουν κάτι επί της ουσίας. Κέρδισαν από την αγανάκτηση αλλά τώρα τι; Και να θυμίσω ότι όλοι η ομάδα Τσοχατζόπουλου έχει παει ΣΎΡΙΖΑ .Δηλαδή οι στενοί συνεργάτες του. Οι άνθρωποι αυτοί δεν ήξεραν τι γινόταν; Ή μπορεί να ήξεραν και δεν μίλαγα.. Αρα;  Και ή είναι ανίκανοι ή συνυπεύθυνοι. Ή μήπως όποιος πάει στο ΣΥΡΙΖΑ ξεπλένει αμαρτίες;

 • Τι λείπει από το ΠΑΣΟΚ σήμερα;

Όραμα; Άνθρωποι με ελπίδα,νέοι ,τι;Από το ΠΑΣΟΚ το κύριο πράγμα που λείπει είναι νέοι άνθρωποι -κυρίως στο μυαλό-που να έχουν όρεξη να προσφέρουν στο κίνημα και να βγάλουν το εγώ και να βάλουν το εμείς. Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται άμεσα αλλαγή πολιτικής. Ανανέωση. Ανασυγκρότηση της βάσης. Θα πρέπει να γίνει έκτακτο συνέδριο. Όπου θα γίνει μια επανίδρυση όπου θα επικυρωθεί το καταστατικό και οι αρχές της 3 του Σεπτέμβρη.Φεστιβάλ νεολαίας.Πρέπει το ΠΑΣΟΚ να μιλήσει στο κόσμο και στην νέα γενιά.Είναι ντροπή για το κίνημα να είναι 5-6 στις ηλικίες μεταξύ 18-24 και φυσικά ντροπή για την χώρα να είναι δεύτερη η ΧΑ σε αυτές τις ηλικίες. Να ανοίξουν ξανά τοπικές για να υπάρχει άμεση επαφή με τον κόσμο.Και το κύριο σωστή διαχείριση των οικονομικών.Φυσικά προς το τέλος της συνέντευξης δε θα μπορούσα να μη ρωτήσω για τον αγαπημένο μου (και πολλών άλλων) Ντιπρεσντ ( αν δε το ξέρετε πρέπει σίγουρα να τον μάθετε είτε στο facebook είτε στο twitter),

μονωτικη

 • Τι σχέση έχετε με τον ξακουστό Ντιπρέσντ;


Χαχαχα!!  Δεν έχουμε σχέση. Βέβαια πολλές φορές μέσα από το χιούμορ που βγάζει λεέι πολλές αλήθειες. Συμφωνούμε σε αρκετά όσα λέει. Και εμείς καθημερινά χρησιμοποιούμε χιούμορ και πολλές φοράς γινόμαστε καυστικοί με το ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς, το νούμερο ένα πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι η εσωστρέφεια και αυτό γιατί όταν κάνουμε χιούμορ βγαίνουν διάφοροι όπου ανήκουν σε μια πλευρά να πουν ότι γιατί δεν λέμε κάτι για τους άλλους.Όμορφα πράγματα.Κατά καιρούς μας έχουν πει συριζαιους,αναρχικούς,νεοδημοκράτες,βενιζελικούς,παπανδρεϊκούς…ΠΑΣΟΚ να μας πει κάποιος μια φορά και θα κάνουνε πάρτι.Τώρα αν κάνουμε ή όχι κάτι σωστά καλό θα ήταν να το απαντήσουν αυτοί που μας κατέβασαν 2 φορές το προφίλ.Χαμόγελο και χιούμορ το δικό μας μότο.

Ζήλευε τώρα Ντιπρέσντ!

Η συνέντευξη έγινε μέσω μηνυμάτων στο Facebook διαφυλάσσοντας έτσι την ανωνυμία του/τους. Δεν ήθελαν να αποκαλύψουν ούτε και σε εμένα την αληθινή του/τους ταυτότητα και  οφείλαμε να το σεβαστούμε… Εννοείται οτι θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τα καυστικά σχόλια του! Και περιμένουμε ακόμα πιο έξυπνα, καυστικά, σχόλια!!!

 

 

ll Eπιμέλεια: Ελένη Γκρήγκοβιτς

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews