Πολιτική

Βρισιές & παραλίγο ξύλο στο συνέδριο της ΕΝΠΕ για την αποχώρηση Μιχελάκη

Βρισιές & παραλίγο ξύλο στο συνέδριο της ΕΝΠΕ για την αποχώρηση Μιχελάκη

Με εκατέρωθεν βρισιές που λίγο έλειψε να εξελιχθούν σε συμπλοκές έληξαν οι εργασίες το βράδυ της Παρασκευής του έκτακτου συνεδρίου της ΕΝΠΕ. Αφορμή η πρωινή αποχώρηση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη  και το ψήφισμα καταδίκης τριών περιφερειακών συμβούλων  (Δημήτρης Βαρελάς -Π.Σ. Αττικής με τη ΔΗΜΑΡ, Κώστας Διάκος – Π.Σ. Αττικής με τους Οικολόγους και Χρήστος Σταυρόπουλος Π.Σ. Δυτικής Ελλάδας) που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή: «Προπηλάκισαν τον υπουργό κι εκείνος αποχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δακής και επιτέθηκε σε όσους υπέγραψαν το κείμενο αλλά και σε όσους είχαν επιτεθεί προηγουμένως στον κ. Μιχελάκη, «φωτογραφίζοντας» το ΚΚΕ

 

Είσαι μα….κας!

 

Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση αρχικά του Κ. Διάκου ο οποίος πλησίασε τον Γ. Δακή  που βρισκόταν στο βήμα και μιλούσε από μικροφώνου και του πήρε το μικρόφωνο από τα χέρια για να του απαντήσει.   «Ανήκεις στα άκρα», ρώτησε τον  κ. Διάκος ο Γ. Δακής, για να του απαντήσει:  «Αυτό το έκαναν μόνο στη Μακρόνησο. Η δήλωση του υπουργού με υπονοούμενα ταύτισης των υπαλλήλων με επιλογές της Χρυσής Αυγής ενισχύει απαραδέκτως τη θεωρία των δυο άκρων».

 

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, παρά τις αντιδράσεις, συνέχιζε να μιλάει για προπηλακισμό του υπουργού για για άκρα, με αποτέλεσμα ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος να τον αποκαλέσει «μα….κα»! «Εσύ είναι μα….κας», ανταπάντησε ο Γ. Δακής πετώντας το σακάκι του και οι δύο άνδρες παραλίγο  να πιαστούν στα χέρια. Το επεισόδιο συμμετείχαν και ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Γιάννης Αξαρλής (με την παράταξη του Γ. Σγουρού) ο οποίος φωνάζοντας «μα…ακα», κινήθηκε με απειλητικές διαθέσεις κατά του Γ. Δακή που συνέχιζε να φωνάζει στο μικρόφωνο. Ωστόσο, στη μέση μπήκαν οι ψυχραιμότεροι και τα χειρότερα αποφεύχθηκαν.

 

Όμως, τα επεισόδια δεν τελείωσαν εκεί. Ο περιφερειακός σύμβουλος (με την παραταξητου Γ. Σγουρού) και εντεταλμένος σύμβουλος αλιείας της Περιφέρειας Αττικής Παναγιώτης Βουδούρης κινήθηκε προς το μέρος του Γ. Δακή και του άρπαξε το μικρόφωνο από τα χέρια (φωτό) ώστε να σταματήσει να προκαλεί. Στη μέση μπήκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ο οποίος φοβήθηκε ότι οι δύο άντρες θα έρθουν στα χέρια και προσπάθησε να τους χωρίσει.

 

Αποστάσεις Σγουρού από Μιχελάκη

 

Νωρίτερα ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός είχε αναγνώσει τη δήλωση του Γ. Μιχελάκη,, διατυπώνοντας με κομψό τρόπο τη διαφωνία του με την αποχώρηση του υπουργού:  «Με αφορμή την αποχώρηση του Υπουργού Εσωτερικών από το συνέδριό μας, θεωρώ υποχρέωσή μου να απευθυνθώ προς τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών: Η Ένωση Περιφερειών αποφάσισε τη διεξαγωγή του συνεδρίου για τα Οικονομικά των Περιφερειών. Δυστυχώς, τις απαντήσεις που αναμέναμε δεν τις ακούσαμε, εξαιτίας της αποχώρησης του Υπουργού. Περιμένουμε από την Κυβέρνηση τη συνέχιση του διαλόγου που σήμερα δεν έγινε, χωρίς ευθύνη των Περιφερειών. Περιμένουμε τις ουσιαστικές απαντήσεις για την οικονομική αυτοτέλεια των Περιφερειών και ζητάμε εκ νέου συνάντηση με τον Πρωθυπουργό».

πηγή: aftodioikisi.gr

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews