Κοινωνία

Βροχή απολύσεων σε εταιρείες και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου

Βροχή απολύσεων σε εταιρείες και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου

Ποιοι παίρνουν σειρά για αξιολόγηση στο Δημόσιο

Μια νέα μεγάλη δεξαμενή απολύσεων “ανακάλυψε” το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να καλύψει τα κενά των απολύσεων.

Οι δηλώσεις Μητσοτάκη άλλωστε έδειξαν ότι οι επίορκοι δεν αρκούν για να κλείσουν ούτε την τρύπα των περίπου 2.000 απολύσεων που απαιτεί η τρόικα ως τα τέλη του έτους, ούτε και τις 11.000 απολύσεις που έχει υπογράψει η χώρα ότι θα κάνει μέσα στο 2014.

Ποιοι μπαίνουν λοιπόν αυτή τη φορά στο στόχαστρο; Όπως αποκαλύπτεται από μια εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής

Μεταρρύθμισης αντιμέτωποι με απόλυση θα βρεθούν το επόμενο διάστημα χιλιάδες εργαζόμενοι σε νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου καθώς και σε ανώνυμες εταιρείες που ελέγχονται από το κράτος.

Στην εγκύκλιο προβλέπεται η αξιολόγηση στους αντίστοιχους εποπτευόμενους φορείς δέκα υπουργείων.

Την αξιολόγηση καλούνται να κάνουν τα υπουργεία:

Οικονομικών, Ανάπτυξης, Παιδείας, Πολιτισμού, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Υγείας, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Υποδομών και Περιβάλλοντος.

Οι εργαζόμενοι που θα αξιολογηθούν στα δέκα υπουργεία δεν αποκλείεται αντί διαθεσιμότητας να βρεθούν απευθείας εκτός δημοσίου στην περίπτωση που η τρόικα δεν μετρήσει ως απολύσεις τις απομακρύνσεις των περίπου 6.000 συμβασιούχων που υπηρετούν ενώ έχουν λήξει οι συμβάσεις τους με δικαστικές αποφάσεις.

Πηγή newsit.gr

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews