Πολιτική

Βρούτσης: Ηταν ο καλύτερος Αυγουστος της τελευταίας δεκαετίας -Εγιναν 10.969 προσλήψεις

Βρούτσης: Ηταν ο καλύτερος Αυγουστος της τελευταίας δεκαετίας -Εγιναν 10.969 προσλήψεις

Φέτος, είχαμε τον καλύτερο Αύγουστο της τελευταίας δεκαετίας, τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης αναφερόμενος στα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος “Εργάνη” για τις προσλήψεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού έγιναν 10.969 προσλήψεις και συνολικά δημιουργήθηκαν πάνω από 102.000 θέσεις εργασίας το τελευταίο οκτάμηνο.

«Τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» για το μήνα Αύγουστο επιβεβαιώνουν, για μια ακόμη φορά, την εκτίμηση ότι οι αυξητικοί ρυθμοί της ανεργίας ανακόπτονται και η αγορά εργασίας εισέρχεται σε φάση σταθεροποίησης», σημείωσε ο υπουργός κατά τη διάρκεια παρουσίασης των στοιχείων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, για έκτο συνεχή μήνα το ισοζύγιο προσλήψεων απολύσεων στην ιδιωτική μισθωτή οικονομία εξακολουθεί να είναι θετικό, ενώ το ισοζύγιο προσλήψεων απολύσεων στο οκτάμηνο Ιανουάριος – Αύγουστος 2013 είναι πλεονασματικό, καθώς δημιουργήθηκαν 102.580 νέες θέσεις εργασίας και αποτελεί το οκτάμηνο με την υψηλότερη επίδοση από το 2008.

«Φέτος, είχαμε τον καλύτερο Αύγουστο της τελευταίας δεκαετίας, με θετικές ροές απασχόλησης ύστερα από πολλά χρόνια, καθώς δημιουργήθηκαν 10.969 νέες θέσεις εργασίας» τόνισε ο κ. Βρούτσης ενώ συμπλήρωσε ότι σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της απασχόλησης τον Αύγουστο διαδραμάτισε προφανώς η αυξημένη τουριστική κίνηση.

«Δεν πρέπει όμως να παραβλέψουμε και τη συμβολή των εντατικών ελέγχων της Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά και των νέων ιδιαίτερα υψηλών προστίμων για την αδήλωτη εργασία, των υψηλότερων που έχουν ποτέ επιβληθεί και που οδήγησαν σε μεγαλύτερη συμμόρφωση των εργοδοτών» κατέληξε στην δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας.

 

πηγή: iefimerida.gr

 

 

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link