Πολιτική

Βρούτσης: «Νοικοκύρεμα» του ασφαλιστικού

Βρούτσης: «Νοικοκύρεμα» του ασφαλιστικού

«Μέτρα δραστικής ενίσχυσης της εισπρακτικής ικανότητας των ασφαλιστικών ταμείων» χαρακτηρίζει ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης το νομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας στη Βουλή και επισημαίνει «χωρίς να θίγονται συντάξεις και μισθοί».

Η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει:

«Το υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο της νομοθετικής πρωτοβουλίας που έχει ήδη ανακοινώσει, κατέθεσε σήμερα ένα σημαντικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει κυρίως μέτρα δραστικής ενίσχυσης της εισπρακτικής ικανότητας των ασφαλιστικών ταμείων.

Πρόκειται για ένα συνεκτικό πλέγμα διατάξεων με τις οποίες εκσυγχρονίζονται τα εργαλεία και τα μέσα είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών, καθίσταται διαρκής και αυστηρός ο έλεγχος των εσόδων των ταμείων και ολοκληρώνεται ένας κύκλος ουσιαστικού «νοικοκυρέματος» στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.

Με τη συνεπή εφαρμογή των διατάξεων αυτού του νομοσχεδίου, το υπουργείο Εργασίας συνεισφέρει σημαντικά και κρίσιμα ποσά εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στην κάλυψη των χρηματοδοτικών απαιτήσεων για τον προϋπολογισμό του 2014, καλύπτοντας ένα σημαντικό μερίδιο στη διαδικασία δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας μας.

Και όλα αυτά επιτυγχάνονται, χωρίς να θίγονται συντάξεις και μισθοί ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζεται και ενισχύεται η ταμειακή επάρκεια του ασφαλιστικού συστήματος».

 

 

 

πηγή: enikos.gr

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews