Κόσμος

Βρετανία: Κλικ σε 300.000 πορνογραφικά sites στο κοινοβούλιο

Βρετανία: Κλικ σε 300.000 πορνογραφικά sites στο κοινοβούλιο

Σχεδόν 300.000 απόπειρες σύνδεσης σε ιστοτόπους που έχουν αναφερθεί ως “πορνογραφικοί” καταγράφηκαν μέσα σε διάστημα 14 μηνών, από τον Μάιο του 2012 μέχρι τον Ιούλιο φέτος, από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του βρετανικού κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το κοινοβούλιο κατόπιν αιτήματος του ενημερωτικού ιστοτόπου Huffington Post, τα περισσότερα “αιτήματα” σύνδεσης σε τέτοιες ιστοσελίδες καταγράφηκαν τον Νοέμβριο του 2012 και έφταναν τα 114.844, ενώ τον Απρίλιο φέτος έγιναν 55.552 απόπειρες σύνδεσης.

Ο Φεβρουάριος ήταν ο λιγότερο “δραστήριος” μήνας αφού τα αιτήματα μειώθηκαν εντυπωσιακά, μόλις στα 15. Σε χαμηλά επίπεδα παρέμειναν και τον Ιούνιο, φτάνοντας τα 397. Ο εκπρόσωπος του κοινοβουλίου που ρωτήθηκε σχετικά δεν έδωσε καμία εξήγηση για την τεράστια διαφορά που παρατηρείται από μήνα σε μήνα.

Σύμφωνα με την Huffington Post, που υπενθυμίζει ότι στο κοινοβούλιο εργάζονται 5.000 άνθρωποι, από τις αρχές του έτους μέχρι και τον Ιούλιο φέτος καταγράφηκαν 52.000 επισκέψεις σε ιστοτόπους που ειδικεύονται στην εξεύρεση συντρόφου για παντρεμένους.

“Δεν πιστεύουμε ότι τα στοιχεία αυτά μας παρέχουν μια ακριβή απεικόνιση του αριθμού των σκόπιμων συνδέσεων, λόγω του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν και αλληλεπιδρούν αυτοί οι ιστότοποι”, υποστήριξε μία εκπρόσωπος της Βουλής των Κοινοτήτων. “Μπορεί κάποιος να επισκεφθεί μια ιστοσελίδα που περιέχει δεσμούς προς άλλες σελίδες και αυτό, ακόμη και αν δεν τις ανοίξει, καταγράφεται ως αίτημα σύνδεσης”, εξήγησε.

Πηγή sigmalive.com

 

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews