Βιβλίο

“Wolf-Gang: Η συμμορία του λύκου”

“Wolf-Gang: Η συμμορία του λύκου”

του Σεραφείμ Π. Κοτρώτσου από τις εκδόσεις Λιβάνη

Wolf στα γερμανικά σημαίνει λύκος. Gang στα αγγλικά είναι η συμμορία (σπείρα). Είναι τα δύο συνθετικά του ονόματος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (Wolfgang Schauble), του επονομαζόμενου και «Λύκου» στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία του Βερολίνου. Εάν η πολιτικά πανίσχυρη Άνγκελα Μέρκελ είναι η ενσάρκωση της γερμανικής ηγεμονίας στην Ευρώπη, ο Σόιμπλε υπήρξε, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση, ο ιθύνων νους και ενορχηστρωτής της διαβρωτικής πολιτικής της λιτότητας και της ύφεσης που κατατρώει ό,τι έχει απομείνει από το όραμα για μία Ευρώπη των κοινωνιών και της αλληλεγγύης.

Μέρκελ, Σόιμπλε και μια ομάδα «επιφανών» της γερμανικής πολιτικής, επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής ελίτ είναι η «Συμμορία του Λύκου» (Wolf-gang). Για περισσότερο από τρία χρόνια εφαρμόζουν με προτεσταντική εμμονή το σχέδιο της γερμανικής επικυριαρχίας σε μία Ευρώπη χωρίς ικανές πολιτικές ηγεσίες.

Η Γερμανία αναδεικνύεται, για ακόμα μία φορά, ως η μοιραία χώρα για τη Γηραιά Ήπειρο. Και αποτελεί ιστορική ειρωνεία –ή φάρσα;– ότι η χώρα που υπέστη επί δεκαετίες το διχασμό, ως αποτέλεσμα του Ψυχρού Πολέμου και του Τείχους, έστησε η ίδια ένα νέο σιδηρούν παραπέτασμα μεταξύ της Ευρώπης των Βορείων και της Ευρώπης του Νότου. Το «σιδηρούν παραπέτασμα» των Μνημονίων, της ύφεσης, της φτώχειας και της ανεργίας.

Το βιβλίο του Σεραφείμ Κοτρώτσου επιχειρεί να αποκαλύψει αυτό το γερμανικό σχέδιο και να αναδείξει τους «μύθους» και την προπαγάνδα που χρησιμοποίησε η «Συμμορία του Λύκου» –μαζί με τους πρόθυμους συμμάχους της στην Αθήνα– για να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα πεδίο δοκιμών.

Κέρδισε ή έχασε η Γερμανία από την κρίση;

Ποιοι «έπαιξαν» με την ελληνική χρεοκοπία;

Πού οφείλεται το ενδιαφέρον γερμανικών τραπεζών για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου νοτίως της Κρήτης;

Γιατί φοβούνται στο Βερολίνο την υπόθεση του αναγκαστικού κατοχικού δανείου;

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα θέματα που παρατίθενται στις σελίδες του βιβλίου, μαζί με τα «ψυχογραφήματα» των πρωταγωνιστών και το έντονο και άγνωστο παρασκήνιο της εποχής των Μνημονίων.

Σελίδες: 367

Ο Σεραφείμ Π. Κοτρώτσος είναι δημοσιογράφος και εργάζεται από το 1986 σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Ξεκίνησε ως ανταποκριτής της εφημερίδας Η Πρώτη στη Θεσσαλονίκη και μετά από δεκαετή συνεργασία με διάφορα μέσα ενημέρωσης (Απογευματινή, Mega Channel κ.ά.) βρέθηκε στην Αθήνα ως αρχισυντάκτης στην εφημερίδα Επενδυτής και, μετά, διευθυντής σύνταξης στην Εξουσία.

Συνεργάστηκε ως επιτελικό στέλεχος με τις εφημερίδες Ημερησία, Έθνος, Πρώτο Θέμα, ενώ ήταν διευθυντής στον Ελεύθερο Τύπο. Από το 2000 μέχρι το 2004 ήταν εκπρόσωπος Τύπου της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων για τα ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Σήμερα έχει τη δική του εκπομπή στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm και αρθρογραφεί στη Real News.

 

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews