Κόσμος

Ξανά στην κυκλοφορία το Newsweek

Ξανά στην κυκλοφορία το Newsweek

Περίπου ένα χρόνο μετά τη διακοπή της έντυπης έκδοσής του, το περιοδικό Newsweek επιστρέφει σε έντυπη μορφή στις αρχές του 2014, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 το περιοδικό αριθμούσε 3,3 εκατ. αναγνώστες αλλά οι πωλήσεις του μειώθηκαν σταθερά στις δύο επόμενες δεκαετίες και το 2010 έφτασε να έχει 1,5 εκατ. αναγνώστες.

Το τελευταίο τυπωμένο τεύχος του κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2012. Είχε προηγηθεί  η συγχώνευσή του το 2010 με τον ενημερωτικό ιστότοπο The Daily Beast, αφού την ίδια χρονιά είχε πωληθεί έναντι ενός δολαρίου από την “Ουάσινγκτον Ποστ” στον καλιφορνέζο δισεκατομμυριούχο Σίντνεϊ Χάρμαν. Μετά το θάνατό του όμωςτο 2011, η οικογένεια Χάρμαν απέσυρε τις συνεισφορές της στο “Νewsweek”. Στην ψηφιακή μορφή του, το περιοδικό πήρε το όνομα “Newsweek Global” και πωλήθηκε τον Αύγουστο στην εταιρεία IBT Media.

Ο διευθυντής του περιοδικού Τζιμ Ιμπόκο δήλωσε πως στόχος είναι το νέο Newsweek να γίνει ένα περιοδικό για συνδρομητές, παρόμοιο με το “Εconomist”  και όχι με τον παραδοσιακό ανταγωνιστή του, το περιοδικό “Time” ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι η νέα έκδοση σε χαρτί θα πουλήσει από τον πρώτο χρόνο 100.000 αντίτυπα.

Πηγή enet.gr

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews