Ελλάδα

Ξυδάκης: Η Ελλάδα μεγαλούργησε 200 χρόνια με τη δραχμή

Ξυδάκης: Η Ελλάδα μεγαλούργησε 200 χρόνια με τη δραχμή

«Μένει να αποδειχτεί αν η παραμονή μας στη ζώνη του ευρώ θα μας βοηθήσει να ανασυγκροτηθούμε και να προκόψουμε», σημειώνει μεταξύ άλλων στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, προσθέτοντας δε πως η Ευρώπη δεν είναι μόνο το ευρώ και υπήρχε πολύ πριν το κοινό νόμισμα.

«Η Ελλάδα ήταν 200 χρόνια με δραχμή και μεγαλούργησε» αναφέρει σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης και εκτιμά ότι, «με το ευρώ δεν νομίζω ότι είχαμε μεγάλα βήματα προόδου».

«Το νόμισμα είναι εργαλείο» σημειώνει ο κ. Ξυδάκης και προσθέτει ότι ακόμα «μένει να αποδειχτεί αν η παραμονή μας στη ζώνη του ευρώ θα μας βοηθήσει να ανασυγκροτηθούμε και να προκόψουμε».

«Δεν δικαιολογείται η υστερία. Δικαιολογείται ο σκεπτικισμός, ο υπολογισμός, να ζυγίσουμε τα υπέρ και τα κατά» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού.

«Η Ευρώπη υπήρχε πολύ πριν από το ευρώ και θα υπάρχει μετά. Έχουμε έναν πυρήνα ευρωπαϊκών κρατών και κάποια από αυτά πολύ προχωρημένα, που δεν έχουν κοινό νόμισμα. Είναι λιγότερο Ευρώπη η Ελβετία, η Σουηδία, σε σχέση με τη Σλοβενία; Η Βρετανία δεν είναι Ευρώπη; Είναι μεγαλύτερο το ζήτημα λοιπόν. Για εμάς έχει σημασία τι είναι καλύτερο για τον ελληνικό λαό και για την επιβίωσή του», καταλήγει ο κ. Ξυδάκης.

Πηγή skai

 

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews