Ελλάδα

«Ζυμώσεις» μετά το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας

«Ζυμώσεις» μετά το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας

Χαμηλότερο των προσδοκιών της κυβέρνησης το αποτέλεσμα.

Νέες διεργασίες, ζυμώσεις και αναζητήσεις συναινέσεων προκαλεί το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας στη βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, που προφανώς κινήθηκε κάτω από τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί από την κυβέρνηση. Ο Παναγιώτης Μελάς που θεωρείτο σίγουρο «ναι» ψήφισε «παρών» ενώ στους διαδρόμους και τα πηγαδάκια έλεγαν ότι αρκετοί βουλευτές που κινούνται προς την θετική κατεύθυνση, δεν ήθελαν από την πρώτη ψηφοφορία να ανοίξουν τα χαρτιά τους και ότι στις 29 Δεκεμβρίου θα αλλάξουν γνώμη και ψήφο.

Οι 160 θετικές ψήφοι που απέσπασε ο Σταύρος Δήμας, μόλις 5 παραπάνω από την κυβερνητική πλειοψηφία που αριθμεί 155 βουλευτές, δεν ικανοποίησε και βουλευτές ζητούν από τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των «180». Αν κατι τέτοιο δεν «προχωρήσει» εκτιμάται ότι στις δύο επόμενες ψηφοφορίες τα νούμερα που θα καταγράψει η κυβερνητική πλειοψηφία θα είναι ελαφρώς υψηλότερα από εκείνο της πρώτης ψηφοφορίας. Τόσο ο Ανδρέας Λοβέρδος όσο και η Ντόρα Μπακογιάννη άλλωστε, ζήτησαν με δημόσιες τοποθετήσεις τους πολιτικές πρωτοβουλίες από τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, ώστε να γυρίσει το κλίμα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος λίγη ώρα πριν από την πρώτη ψηφοφορία, στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας αναφέρθηκε στην ανάγκη ευρείας συναίνεσης, ακόμη και με τον ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια με ανοιχτό το σενάριο προσφυγής στις κάλπες εντός του 2015. Οι δε, προτάσεις ανεξάρτητων βουλευτών για κυβέρνηση ειδικού σκοπού επανήλθαν στο τραπέζι.

πηγή

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews