Βιβλίο

«Ζωή σαν λευκή νύχτα»

«Ζωή σαν λευκή νύχτα»

της   Χριστίνας Σαββάκη από τις εκδόσεις Λιβάνη

«Φεύγει. Κι είμαι έτοιμη να φύγω κι εγώ. Για πάντα. Το όνειρο τελειώνει. Ο εφιάλτης ξαναρχίζει. Είμαι η Λευκή Θαλασσινού. Είμαι δεκαεπτά χρονών. Είμαι μόνη στην έναστρη νύχτα… Μόλις έχω κάνει έρωτα για πρώτη φορά στη ζωή μου. Με τον άντρα της ζωής μου. Με τον άντρα μιας άλλης».

«Η Λευκή ονειρευόταν. Η Μπλανς μόνο βιώνει. Η Λευκή έζησε και πέθανε για τον απόλυτο έρωτα. Η Μπλανς αναδύθηκε από τις στάχτες της Λευκής μόνο σαν σώμα, που ζει για να δοκιμάζει, για να συλλέγει εμπειρίες, για να γεύεται καθετί καινούριο και ακραίο…»

Ακραίο που ενσαρκώνουν άντρες φλερτάροντας μαζί της μα και με την καταστροφή. Ακραίο που ενσαρκώνει η ίδια προσπαθώντας να βρει τις ισορροπίες της. Όμως, γίνεται μέλλον χωρίς παρελθόν;

Από τη Θάσο στο Παρίσι κι από τη γαλλική επαρχία πίσω στη Θάσο, σε μια πορεία που σημαδεύεται στο ξεκίνημα και στην ολοκλήρωσή της από έναν ερωτικό χορό, παρακολουθούμε την πολυκύμαντη ζωή της Λευκής.

Η αναγέννηση μιας γυναίκας, οι πληγές του έρωτα, η καινούρια αρχή.

Σελίδες: 351

Η Χριστίνα Σαββάκη γεννήθηκε στη Ρόδο. Σπούδασε ψυχολογία στη Γαλλία, όπου και εξειδικεύτηκε με μεταπτυχιακές σπουδές στην κλινική ψυχολογία παιδιού, εφήβου και ενηλίκου.

Επίσης απέκτησε κατάρτιση στις τεχνικές της εικαστικής ψυχοθεραπείας και της δημιουργικής γραφής.

Από το 2000 ζει στη Ρόδο, όπου διατηρούσε για πολλά χρόνια ιδιωτικό γραφείο και παράλληλα παρείχε ψυχολογική στήριξη σε άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, ενώ σήμερα εργάζεται στην ψυχιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο κοριτσιών.

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews