Κόσμος

Ζωντανά μέσω Διαδικτύου οι παραστάσεις της Κρατικής Όπερας της Βιέννης

Ζωντανά μέσω Διαδικτύου οι παραστάσεις της Κρατικής Όπερας της Βιέννης

Οι ανά τον κόσμο φίλοι του λυρικού θεάτρου θα μπορούν από τις 27 Οκτωβρίου να παρακολουθούν ζωντανά μέσω Διαδικτύου τις παραστάσεις της Κρατικής Όπερας της Βιέννης.

Η πρεμιέρα των ζωντανών μεταδόσεων θα γίνει με την παράσταση της όπερας του Ρίχαρντ Στράους Ο ιππότης με τα Τριαντάφυλλα, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη ο διευθυντής του φημισμένου λυρικού θεάτρου, Ντομινίκ Μάγερ.

Θα διατίθενται υπότιτλοι σε τρεις γλώσσες, γερμανικά, αγγλικά και κορεατικά. Από το Δεκέμβριο θα μεταδίδονται συγχρόνως και οι παρτιτούρες του έργου.

Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να μεταδοθούν ζωντανά και να είναι διαθέσιμες μαγνητοσκοπημένες μέσω Διαδικτύου συνολικά 17 παραστάσεις. Το αντίτιμό τους δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό, καθώς ο χρήστης του Διαδικτύου θα πρέπει να καταβάλει 14 ευρώ για να παρακολουθεί ζωντανά την παράσταση.

Όπως τόνισε ο κ. Μάγερ, «είμαστε της άποψης πως η δουλειά μας έχει την αξία της και για το λόγο αυτό δεν θα είναι δωρεάν αυτή η υπηρεσία». Xαμηλότερο θα είναι το αντίτιμο για τις μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις.

Σίγουρη, όπως είπε, θα είναι η εξαιρετικά υψηλή ποιότητά τους και ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί την παράσταση είτε με πλήρη εικόνα της σκηνής είτε με εικόνα που θα λαμβάνεται από τις κάμερες των υπεύθυνων της σκηνοθεσίας, όπως συμβαίνει σήμερα με την εικόνα που μεταδίδεται ζωντανά από παραστάσεις στο προαύλιο της Κρατικής Όπερας στη γιγαντοοθόνη στην Πλατεία Χέρμπερτ φον Κάραγιαν.

Σταδιακά πρόκειται να γίνει ηλεκτρονική επεξεργασία και ψηφιοποίηση των φωνητικών και φωτογραφικών αρχείων του θεάτρου, τα οποία θα διατίθενται επίσης στο Διαδίκτυο.

Η Κρατική Όπερα Βιέννης κατέγραψε την προηγούμενη σεζόν, δηλαδή την περίοδο παραστάσεων από τον Οκτώβριο του 2012 μέχρι το τέλος Ιουνίου 2013, ρεκόρ εισπράξεων και πληρότητας όλων των παραγωγών της: οι εισπράξεις ανήλθαν σε 33.060.588 ευρώ, από 31.306,341 ευρώ την αντίστοιχη περίοδο 2011-2012.

Στο ίδιο διάστημα, 599.525 πρόσωπα (έναντι 588.989 την προηγούμενη περίοδο) επισκέφθηκαν τις συνολικά 361 παραστάσεις όπερας, μπαλέτου ή παιδικής όπερας, αριθμός που αντιστοιχεί σε ένα πρωτοφανές ποσοστό πληρότητας 99,2% (98,2% το 2011-2012).

Πηγή in.gr

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews