Ενδιαφέροντα

9 Τρόποι για να φροντίσετε τον εαυτό σας

9 Τρόποι για να φροντίσετε τον εαυτό σας

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως με τα προβλήματα που μας ταλανίζουν καθημερινά ή με την ρουτίνα έχουμε ξεχάσει να φροντίζουμε τον εαυτό μας.

Και όταν λέω τον εαυτό μας εννοώ την ψυχή & το σώμα μας.

Ακόμα και αν έχουμε πολυάσχολο πρόγραμμα μπορούμε να ξεκλέβουμε έστω και 5 λεπτά για να μας φροντίσουμε.

Όπως ξέρουμε από την πολύ κούραση & το άγχος που μας διακατέχει το σώμα μας αρχίζει να γκρινιάζει πως θέλει ξεκούραση και είναι λογικό.

Ποιοι είναι αυτοί οι 9 τρόποι που θα σας βοηθήσουν στο να φροντίσετε τον εαυτό σας ;

Άσκηση : Η άσκηση είναι ό,τι καλύτερο για να φροντίσεις τον εαυτό σου. Είτε περπάτημα, είτε yoga,είτε pilates, είτε να πας στο γυμναστήριο -φυσικά όλα αυτά πρέπει να συνυπάρχουν με σωστή διατροφή & νερό.

Διαλογισμός : Ένας διαλογισμός κατά τη διάρκεια της ημέρας ή λίγο πριν πάτε στη δουλειά είναι ότι πρέπει για να καθαρίσει το μυαλό σας

Διώξτε τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή σας : Για να φροντίσεις τον εαυτό σου πρέπει να περιβάλλεσαι από άτομα που σε αγαπάνε πραγματικά και όχι από άτομα που σε μειώνουν συνεχώς.

Κράτα ημερολόγιο : Αγαπημένη συνήθεια το να κρατάω ημερολόγιο, άλλωστε εκεί καταγράφεις τα συναισθήματά σου & σου φεύγει και ένα βάρος

Κλείσε όλα τα social media & τα τηλέφωνα : Αν θες να φροντίσεις τον εαυτό σου ξέκλεψε λίγη ώρα για εσένα με ένα ποτήρι κρασί ακούγοντας μουσική, διαβάζοντας ένα καλό βιβλίο ή βλέποντας τηλεόραση. Κάνε όμως λίγη αποτοξίνωση από το κινητό σου & από τα social media.

Κάλεσε φίλους στο σπίτι: Λόγω της καθημερινής ρουτίνας το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχεις χαθεί από τους φίλους σου. Για αυτό προσπάθησε μια φορά την εβδομάδα να τους βλέπεις.

Το σαββατοκύριακο μη δουλεύεις: Προσπάθησε το σαββατοκύριακο να το αφιερώνεις 100% σε εσένα και να μην φέρνεις δουλειά στο σπίτι σου

Να κοιμάσαι καλά: Ο ύπνος μας θρέφει για αυτό και πρέπει να κοιμάσαι καλά χωρίς να σε αποσπά τίποτα

Θυμήσου πως είσαι υπέροχη & πως πρέπει να χαμογελάς πάντα: Ακόμα και αν περνάς δύσκολα πρέπει να θυμάσαι να φοράς το πιο αληθινό σου χαμόγελο & να θυμάσαι πως είσαι υπέροχη μην παραμελείς εσένα.

Για να θεραπεύσεις το σώμα σου πρέπει πρώτα να θεραπεύσεις την ψυχή σου για αυτό φρόντισε εσένα φορώντας χαμόγελο!

*H φωτογραφία είναι από το Pablo by Buffer*

Τίνα Α.Μιχαηλίδου

Relationship Blogger

https://www.tinamichaelidou.gr

Σχόλια

Ενδιαφέροντα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ενδιαφέροντα

Copyright © 2015-2016 Clevernews