Θέατρο

«Εκτός Ύλης ή ο μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου»

«Εκτός Ύλης ή ο μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου»

Το βραβευμένο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, θεατρικό έργο του συγγραφέα Κώστα Λεϊμονή, με πρωταγωνιστή τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, μετά την παρουσίαση του στη Βουλή των Ελλήνων ενώπιων βουλευτών και πολιτών, δίνει 4 τελευταίες παραστάσεις στο θεατρο Ιλίσια.

Το Εκτός Ύλης είναι το πρώτο πολιτικό έργο που παρουσιάστηκε στη Βουλή των Ελλήνων.

Στο ελληνικό κοινοβούλιο ένας υπουργός, ενώπιον συναδέλφων αλλά και πολιτών στα θεωρεία, λίγο πριν αποχωρήσει οριστικά από το αξίωμά του, εκφράζει μια εκ βαθέων και ειλικρινή συγγνώμη στον ελληνικό λαό που είναι πάντα πρόθυμος να εναποθέσει τις ελπίδες της σωτηρίας του σε τρίτους. Παραδέχεται λάθη, παρατυπίες, υποσχέσεις που κατέληξαν σε ηχηρά ψεύδη και ομολογεί, ενώπιον όλων, πώς η υποδούλωσή του στις δυνάμεις της εξουσίας και του χρήματος επηρέασαν αρνητικά την κοινωνία στην οποία ζει, αλλά και την ίδια του τη ζωή, κάνοντάς τον να χάσει ότι πολυτιμότερο για κάθε άνθρωπο. Τον αληθινό εαυτό του.

Το εν λόγω θεατρικό έργο παρουσιάστηκε κατά την περίοδο 2017-2018 στην Αθήνα στο θέατρο Αλκμήνη. Έπειτα, παρουσιάστηκε σε δήμους της Αττικής αλλά και σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας στα πλαίσια της περιοδείας του η οποία και συνεχίζει. Τον Μάιο του 2017 παρουσιάστηκε και στις Βρυξέλλες, κερδίζοντας την θερμή αποδοχή του ελληνόφωνου κοινού.

Κείμενο: Κώστας Λεϊμονής

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Πρωτότυπη Μουσική: Γιώργος Περού

Με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Μαγδαληνή Παλιούρα, Κωνσταντίνος Μπάζας, Τάσος Κονταράτος

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: 5, 6, 12, 13 Νοεμβρίου στις 21.30

Τιμές εισιτηρίων: Πλατεία: 13 € / Εξώστης: 10 €, ειδικές τιμές για γκρουπ και συλλόγους κατόπιν συνεννόησης (υπεύθυνη: Σίσσυ Δημάκη 6934606151)

Διάρκεια παράστασης: 70’ (χωρίς διάλειμμα)

Θέατρο Ιλίσια, Παπαδιαμαντοπούλου 4, τηλ. 210 7210045

Σχόλια

Θέατρο

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews