Κινηματογράφος

«American Carnage»

«American Carnage»

από τις 9 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους

Για να γλιτώσουν την φυλακή, δέχονται να δουλέψουν εθελοντικά σε ένα γηροκομείο. Αλλά δεν φαντάζονταν ποτέ τι θα αντιμετωπίσουν εκεί…

Η Weirdwave, από τις 9/11, παρουσιάζει την αμερικανική κωμωδία τρόμου Αmerican Carnage του Ντιέγκο Χαλίβις, με ήρωες μια παρέα νεαρών, παιδιά μεταναστών, που, προκειμένου να γλιτώσουν την φυλακή, δέχονται να προσφέρουν βοήθεια στους ηλικιωμένους ενός οίκου ευγηρίας, με απρόσμενες συνέπειες.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Τζένα Ορτέγκα, γνωστή μας από τη δημοφιλή σειρά Wednesday του Netflix.

Μια ομάδα παιδιών στο Riverside, με γονείς μετανάστες από τη Λατινική Αμερική χωρίς χαρτιά, οδηγούνται στο κρατητήριο, όταν ο συντηρητικός Κυβερνήτης της Πολιτείας εκδίδει μια εκτελεστική διαταγή σύλληψής τους. Όμως, ο Εισαγγελέας θα τους δώσει μια εναλλακτική λύση για να γλιτώσουν τη φυλακή: όλες οι κατηγορίες εναντίον τους θα καταπέσουν, εάν συναινέσουν στην παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένους που φιλοξενούνται σε έναν Οίκο Ευγηρίας.

Οι νεαροί και οι κοπέλες αναγκάζονται να συμφωνήσουν, αλλά σύντομα θα διαπιστώσουν πως κάτι δεν πάει καθόλου καλά σ’ αυτό το παράξενο Γηροκομείο, όπου συμβαίνουν σημεία και τέρατα… Ο νεαρός Χουάν Πάμπλο ανακαλύπτει πως μια τρομακτική συνωμοσία κρύβεται πίσω από τις κλειστές πόρτες –όμως πρέπει να επιβιώσει για να την ξεσκεπάσει…

«Ως Μεξικάνος -Αμερικάνος που ζει στις ΗΠΑ, εμπνεύστηκα την ιστορία ελπίζοντας πως τα απάνθρωπα στρατόπεδα διαχωρισμού που έχουμε σήμερα στις ΗΠΑ δεν θα ξεχαστούν», εξηγεί ο σκηνοθέτης. «Αυτή η συζήτηση δεν πρέπει να ατονήσει –όπως συμβαίνει με τόσα άλλα. Θέλησα να χρησιμοποιήσω τον τρόμο ως μεταφορά που θα αντανακλά την πραγματικότητα που υφίστανται πολλοί Λατίνοι σε ένα σύστημα που τους αντιμετωπίζει σαν να μην είναι άνθρωποι –κάτι που γίνεται σκόπιμα, μέσω συγκεκριμένου σχεδιασμού.

Ήταν ξεκάθαρο για μένα πως για να διηγηθώ μια τόσο δυνατή ιστορία, που να είναι ταυτόχρονα και διασκεδαστική, θα έπρεπε να κάνω μια ταινία είδους (genre). Να παίξω με τα όρια και να κρατώ τον θεατή σε μία κατάσταση συνεχούς έντασης και αποφόρτισης, ανακατεύοντας τον τρόμο με την κωμωδία».

Σκηνοθεσία: Ντιέγκο Χαλίβις

Σενάριο: The Hallivis Brothers

Ηθοποιοί: Τζένα Ορτέγκα, Χόρχε Λέντεμποργκ Τζούνιορ, Άλεν Μαλντονάντο

Διάρκεια: 101’

Κινηματογράφος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κινηματογράφος

Copyright © 2015-2016 Clevernews