Μουσική

«Anapolontas» στο Half Note Jazz Club!

«Anapolontas» στο Half Note Jazz Club!

Tην Τρίτη 22 Φεβρουαρίου το HALF NOTE παρουσιάζει το ντουέτο του πιανίστα Άρη Παπαδόπουλου και του κοντραμπασίστα Γρηγόρη Θεοδωρίδη με guest τον Θάνο Χατζηαναγνώστου (τύμπανα). To ντουέτο χτίζει τη μουσική του στη βάση της πειραματικής αυτοσχεδιαστικής JAZZ, με πολλές αναφορές στην παραδοσιακή και world μουσική. Η πλαισίωση του ντουέτου από τα τύμπανα του Θάνου Χατζηαναγνώστου, οδηγεί σε έναν πιο ελεύθερο τρόπο εκφοράς τόσο των πρωτότυπων συνθέσεων των δύο καλλιτεχνών όσο και των Jazz standards.

Το ντουέτο πρόσφατα κυκλοφόρησε σε συνεργασία με την IRIDA CLASSIC τον πρώτο του δίσκο με τίτλο ANAPOLONTAS (ελλ. Aναπολώντας). Το album ANAPOLONTAS είναι ένα σπονδυλωτό έργο που αποτελείται από τέσσερις μουσικές ιδέες. To Unnecessary Thoughts, μία σύνθεση του Γ. Θεοδωρίδη, το Children’s Story, το Stargate και το Synapseis, του Α. Παπαδόπουλου. Τα μέρη αυτά συνδέονται μεταξύ τους με αυτοσχεδιαστικά ιντερλούδια που δημιουργούν ένα υπόβαθρο νοσταλγικής αναπόλησης. Η μουσική κυματίζει πάνω στην πειραματική και αυτοσχεδιαστική σχέση που αναπτύσσεται μέσα από ένα διάλογο διαρκείας.

Ο Άρης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο και αρμονία στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και τζαζ πιάνο στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Δραστηριοποιείται ως πιανίστας της τζαζ από το 2002, μοιράζοντας την τοπική σκηνή με πολλούς Έλληνες και Ευρωπαίους καλλιτέχνες. Το 2014 δημιούργησε το προσωπικό του κουαρτέτο με το οποίο παρουσίασε το άλμπουμ ENDEAVORS το 2017. Ο δίσκος περιελάβανε εννέα πρωτότυπες συνθέσεις του. Παράλληλα, είναι Καθηγητής Στατικής στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

O Γρηγόρης Θεοδωρίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη του Αγρινίου. Σε ηλικία 17 ετών μετακόμισε στην Αθήνα και σπούδασε Jazz και κλασικό κοντραμπάσο. Το 2011 μετακόμισε στην Ολλανδία για να σπουδάσει τζαζ ερμηνεία στο Βασιλικό Ωδείο της Χάγης και πήρε το δίπλωμά του με άριστα το 2016. Από το 2017 ταξιδεύει και παίζει μουσική σε φεστιβάλ στην Ευρώπη και σε σκηνές τζαζ στη Νέα Υόρκη, το Τόκιο, τη Σαγκάη, Λονδίνο, Κοπεγχάγη κ.λπ. Έχει συνεργαστεί με πολλούς αναγνωρισμένους μουσικούς της Jazz στην Ευρώπη όπως οι Juraj Stanik, Eric Ineke, Rik Mol, Attila Gyarfas, Thomas Maasz, με τους τελευταίους να είναι και μέλη του προσωπικού του trio.

Παίζουν οι μουσικοί:

Άρης Παπαδόπουλος – πιάνο

Γρηγόρης Θεοδωρίδης – κοντραμπάσο

Guest :  Θάνος Χατζηαναγνώστου – ντραμς

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 21:30

Γενική Είσοδος: 12 ευρώ

Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς, τηλ. 210 9213310, 210 921331

Σχόλια

Μουσική

Περισσοτερα στην κατηγορια Μουσική

Copyright © 2015-2016 Clevernews