Εκδηλώσεις

Αναβολή της διάλεξης του Jun’ya Ishigami!

Αναβολή της διάλεξης του Jun’ya Ishigami!

Κατόπιν των πρόσφατων μέτρων για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας η διάλεξη του Jun’ya Ishigami που ήταν προγραμματισμένη για τις 31 Μαρτίου στο Θέατρο Παλλάς, μετατίθεται για τις 24 Σεπτεμβρίου 2020.

Οι κάτοχοι εισιτηρίων θα ενημερωθούν τις επόμενες μέρες από τη Viva.gr ώστε να γίνει η μεταφορά των εισιτηρίων τους στη νέα ημερομηνία.

Jun’ya Ishigami

Ο Jun’ya Ishigami, ανέκαθεν, ονειρευόταν κατασκευές τόσο ελαφριές όσο ένα σύννεφο, τόσο απέραντες όσο ο ουρανός, και τόσο τυχαίες όπως τα δέντρα σε ένα δάσος ή τα αστέρια στον ουρανό. Τα ποιητικά του οράματα, πολύ ριζοσπαστικά για να υλοποιηθούν, περιορίστηκαν στο πεδίο των εγκαταστάσεων. Στο μουσείο σύγχρονης τέχνης του Τόκιο κατασκεύασε ένα πενταόροφο μεταλλικό μπαλόνι, το οποίο πέταξε έως την οροφή, και στο Barbican του Λονδίνου εγκατέστησε ένα λευκό πλέγμα τόσο λεπτό που γινόταν αντιληπτό μόνο όταν οι μαυροντυμένοι επιτηρητές στέκονταν από πίσω του. Μια παρόμοια εύθραυστη κατασκευή στην Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας, το 2010, κατέρρευσε λίγο πριν τα εγκαίνια, κάνοντας τους επισκέπτες να αναρωτηθούν αν ήταν όντως κάποτε εκεί. Η εγκατάσταση, η οποία βραβεύτηκε με τον Χρυσό Λέοντα, είχε τἰτλο “Αρχιτεκτονική ως αέρας”.

Σήμερα, ο Jun’ya Ishigami υλοποιεί μερικά από τα σημαντικότερα κτήρια, παγκοσμίως. Μετά την έκθεση του ”Freeing Architecture”, στο Ίδρυμα Σύγχρονης Τέχνης Cartier στο Παρίσι, του ανατέθηκε το περίπτερο Serpentine, της ομώνυμης γκαλερί, στο Hyde Park του Λονδίνου. Ακολούθησε, μεταξύ άλλων, το Πολυτεχνικό Μουσείο της Μόσχας, το πολιτιστικό κέντρο της Shandong και ένα μνημειακό τόξο στο Σίδνεϊ.

Από τις ΔΟΜΕΣ στο DOMa

Οι Δομές, από την ίδρυσή τους το 2005 έως και σήμερα, συμμετέχουν πολλαπλά στη συζήτηση για την σύγχρονη αρχιτεκτονική. Η δράση τους, αν και ξεκίνησε από τις σελίδες του ομώνυμου περιοδικού, σταδιακά ενσωμάτωσε την προκήρυξη και υλοποίηση αρχιτεκτονικών διαγωνισμών, την διοργάνωση βραβείων, ημερίδων και εκθέσεων, και τη δημιουργία του ευρετηρίου ελληνικής αρχιτεκτονικής Δομές Index. Καθώς η συμβολή των Δομών μεγαλώνει και ο θεσμικός τους ρόλος παγιώνεται, προκύπτει η ανάγκη επανατοποθέτησής τους σε σχέση με την αρχιτεκτονική κοινότητα στην Ελλάδα και διεθνώς. Για τον λόγο αυτό, ιδρύεται ο φορέας DOMa, ο οποίος αφομοιώνει και, ταυτόχρονα, εμπλουτίζει τη δράση των Δομών, με σκοπό την καλλιέργεια της σύγχρονης αρχιτεκτονικής σκέψης, από την Ελλάδα στον κόσμο.

Σχόλια

Εκδηλώσεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Εκδηλώσεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews