Βιβλίο

«Άνω»

«Άνω»

του Μάνου Μαυρομουστακάκη από τις εκδόσεις Βακχικόν

Το χέρι της μάνας σου σε κρατούσε, να ψηλώνεις σε τραβούσε, για «άνω» σε προόριζαν οι ελπίδες της. Η μάνα γη ‒η πρώτη όλων των μανάδων‒ τής το είχε ριζικά προστάξει. Βλέπεις ήξερε πως το ΑΝΩ ήταν απεριόριστο, πως πάντα υπήρχε ανοιχτό ακόμη και στην πιο μακρινή ματιά σου. Όμως και του λόγου σου μυστικό το είχες φυλαγμένο καλά στα κύτταρά σου πως το ΑΝΩ ήταν η αιτία που σηκώθηκες, που ακροπάτησες τη γη με τα δάχτυλα των ποδιών σου.

Η ανά χείρας ποιητική συλλογή διεκδικεί μια ΑΝΩ πορεία μέσα από τα τρία μέρη: Οδοί, Πάροδοι και Επωδοί. Ένα ταξίδι αυτογνωσίας. Ένα ταξίδι ερωτικό. Ένα ταξίδι ΑΝΩ!

Εξώφυλλο: Αικατερίνη-Δέσποινα Μαυρομουστακάκη

ISBN: 978-618-5733-62-9

Σελίδες: 132

Ο Μάνος Μαυρομουστακάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Είναι απόφοιτος της Μαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Σήμερα εργάζεται ως κοσμηματοπώλης. Ποιήματά του έχουν συμπεριληφθεί σε δύο δίγλωσσες συλλογικές εκδόσεις με τίτλο Ανθολογία σύγχρονης ελληνικής ποίησης Ουκρανία (εκδόσεις Στσεκ – щек 2019 & 2023). H τελευταία του ποιητική συλλογή είχε τον τίτλο Θεάσεις (εκδόσεις Βακχικόν 2021). Έχει πλούσια συμμετοχή σε ιστοσελίδες λογοτεχνικού περιεχομένου, ενώ βραβεύτηκε δύο φορές σε πανελλήνιους διαγωνισμούς ποίησης. Η συλλογή Άνω αποτελεί την έκτη ποιητική του συλλογή.

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews