Βιβλίο

«Άνθρωπος στη θάλασσα»

«Άνθρωπος στη θάλασσα»

της Έρσης Σωτηροπούλου από τις εκδόσεις Πατάκη

Ο πρώτος που θα το αντιληφθεί φωνάζει: Άνθρωπος στη θάλασσα. Tον παρακολουθεί διαρκώς και δεν τον αφήνει ούτε στιγµή από τα µάτια του δείχνοντας πάντα µε το χέρι προς την κατεύθυνση του ναυαγού.

Το νέο βιβλίο της Έρσης Σωτηροπούλου, σε ποιητική φόρµα, αφορά την αναµέτρηση της κόρης µε την ασθένεια και την απώλεια της µητέρας.

Με µια γλώσσα λιτή, που σφάζει τα αισθήµατα, άλλοτε µε και άλλοτε χωρίς βαµβάκι, µε θραύσµατα αναµνήσεων και τραυµατισµένες εικόνες, η Σωτηροπούλου µιλά για την οδυνηρή αντιµετώπιση της µαµάς όταν η αρρώστια τη µετατρέπει σε µωρό και υποχρεώνει την κόρη να γίνει κηδεµόνας της γυναίκας που υπήρξε άλλοτε ο κηδεµόνας της.

ISBN: 978-960-16-8163-4

ΣΕΛΙ∆ΕΣ: 64 ΤΙΜΗ

Η Έρση Σωτηροπούλου έχει εκδώσει µυθιστορήµατα, συλλογές διηγηµάτων και ποίηση. Το Ζιγκ-ζαγκ στις νεραντζιές τιµήθηκε µε το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήµατος 2000 και µε το Βραβείο του περιοδικού ∆ιαβάζω. Το µυθιστόρηµα Εύα διακρίθηκε µε το Βραβείο της Ακαδηµίας Αθηνών 2011, ήταν επίσης υποψήφιο στη γαλλική του έκδοση για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Βιβλίου. Η συλλογή διηγηµάτων Να νιώθεις µπλε, να ντύνεσαι κόκκινα τιµήθηκε µε το Κρατικό Βραβείο ∆ιηγήµατος 2012. Το µυθιστόρηµά της Τι µένει από τη νύχτα απέσπασε το Prix Méditerranée 2017 στη Γαλλία.

Βιβλία της κυκλοφορούν στα αγγλικά, γαλλικά, γερµανικά, ισπανικά, τουρκικά, ιταλικά και σουηδικά.

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews