Θέατρο

«Αντίο, Βερολίνο» 

«Αντίο, Βερολίνο» 

Η παράσταση «Αντίο, Βερολίνο» ανεβαίνει τον Μάρτιο στο Αγγέλων Βήμα, στο πλαίσιο της Θεματικής Ενότητας του θεάτρου για την περίοδο 2022-2023 με τίτλο «Ενηλικιωνόμαστε με Κλασικούς». 

«Αντίο, Βερολίνο» είναι ο γενικός τίτλος σειράς διηγημάτων του Christopher Isherwood, έργου σχεδόν αυτοβιογραφικού – καθρέφτη του Βερολίνου στις αρχές της δεκαετίας του ΄30, όταν εκεί εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού. 

Κεντρικός ήρωας του έργου ο νεαρός Christopher Isherwood, απόγονος βρετανικών αριστοκρατικών οικογενειών που έρχεται στο Βερολίνο με φανερό στόχο να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος και με δηλωμένο όνειρο να γίνει ένας σπουδαίος συγγραφέας, αλλά, στην ουσία, με την κρυφή επιθυμία να ζήσει σε αυτή την κοινωνικά προχωρημένη πόλη την ερωτική απελευθέρωση που δεν βρίσκει στην πατρίδα του. 

Στο Βερολίνο, ωστόσο, βρίσκει μια κοινωνία αντιφατική που αγωνίζεται να συγκεράσει την επίφαση ξεγνοιασιάς και χαράς με την καθημερινή βία στους δρόμους, τον φόβο, την απειλή και τους διωγμούς. Με τα γραπτά του ο Isherwood γίνεται ο καθρέφτης αυτής της κοινωνίας, ο οποίος απεικονίζει το ρίζωμα του ναζιστικού εφιάλτη, αλλά, ταυτόχρονα, τον αγώνα, τις ελπίδες, τις διαψεύσεις και την λαχτάρα μιας ολόκληρης γενιάς που έχει φτάσει στο Βερολίνο από όπου γης να ζήσει, να δημιουργήσει, να ερωτευτεί και να πραγματοποιήσει τα όνειρά της προσπαθώντας να αγνοήσει την απειλή που την κυκλώνει. Μια απειλή που δείχνει ολοένα και περισσότερο το αληθινό της πρόσωπο και μέλλεται, πολύ σύντομα, να έχει καταστροφικές συνέπειες για ολόκληρη την ανθρωπότητα. 

Είναι ενδιαφέρον πως, σε αυτές τις ιστορίες του Christopher Isherwood, βασίστηκε η σπουδαία ταινία των οκτώ Όσκαρ με τίτλο «Καμπαρέ». 

Φόντο το Βερολίνο του 30. Η Σάλλυ Μπόουλς το πληθωρικό κορίτσι που γίνεται θύμα του αυθορμητισμού της, η εβραία δεσποινίς Λαντάουερ, η ξεπεσμένη, τέως “πλουσία” σπιτονοικοκυρά που υποστηρίζει όποιον της λέει πως θα φέρει πίσω τον νόμο και την τάξη, και ο συγγραφέας, ο Κρίστοφερ Ίσεργουντ, είναι κομμάτι του ομαδικού πορτρέτου που βιώνει καθημερινά την άνοδο του ναζισμού. 

Θεατρική διασκευή – Επιλογή δραματολογίου: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου 

Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Σταμάτης Μπαντούνας 

Πρωτότυπη μουσική: Φάνης Κακοσαίος 

Σκηνικά: Ανδρονίκη Αβδελιώτη 

Κοστούμια: Σταμάτης Μπαντούνας, Αγγελική Δημητροπούλου 

Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης 

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μάιρα Ξύδη 

Φωτογραφίες – teaser: Λάμπρος Ρουμελιωτάκης 

Επικοινωνία: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου 

Τους ρόλους της παράστασης ερμηνεύουν οι: 

Χάρης Ηλιάδης: Κρίστοφερ Ίσεργουντ 

Μάρδη Μηλιαρά: Σάλλυ Μπόουλς 

Κωνσταντίνος Τσιούγκος: Φριτς 

Αιλιάνα Μαρκάκη: Νατάλια Λαντάουερ 

Γιώργος Ζώης: Κλάιβ 

Στον ρόλο της Φροϊλάιν Σραίντερ η Αθηνά Μαυρομάτη 

Πρεμιέρα: 15 Μαρτίου 2023 

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Τετάρτη στις 20.00 και κάθε Πέμπτη* στις 21.00 

*Κάθε Πέμπτη, στο φουαγιέ του ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ, μισή ώρα πριν το ΑΝΤΙΟ, ΒΕΡΟΛΙΝΟ, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να μπουν στο κλίμα της παράστασης με ένα δωρεάν ποτήρι κρασί και ζωντανή μουσική βερολινέζικου καμπαρέ. 

Τιμές εισιτηρίων: 16 ευρώ (γενική είσοδος), 12 ευρώ (μειωμένο), 5 ευρώ (ατέλεια) 

Αγγέλων Βήμα, Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια (πίσω από το Εθνικό Θέατρο Τσίλλερ), τηλ. 210-5242211 

Θέατρο

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews