Κινηματογράφος

«Αουτσάιντερς» (Dumb Money)

«Αουτσάιντερς» (Dumb Money)

5 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους από την The Film Group

Βασισμένη στο βιβλίο του Μπεν Μέζριτς, «The Antisocial Network», η ταινία αφηγείται τα απίστευτα, μα τόσο αληθινά γεγονότα μιας ομάδας καθημερινών ανθρώπων που αναστάτωσαν την Wall Street. Στο επίκεντρο βρίσκεται το «Βρυχώμενο Γατάκι» (Πολ Ντάνο), ένας youtuber και χρήστης του reddit που με ταπεινότητα, ειλικρίνεια και δίχως ίχνος επαναστατικής διάθεσης, υποστήριζε πως η μετοχή της GameStop μπορούσε να αποδειχθεί εξαιρετικά κερδοφόρα.

Ο κόσμος άρχισε σιγά σιγά να ανταποκρίνεται στις δημοσιεύσεις του, συνειδητοποιώντας πως μπορούσαν να ανατρέψουν το παιχνίδι της Wall Street∙ όχι μόνο να πλήξουν τα hedge funds, αλλά παράλληλα να πλουτίσουν κιόλας! Όλα αυτά, στη διάρκεια της πανδημίας, μία περίοδο φόβου, απομόνωσης και αβεβαιότητας. Μία περίοδο που η οργή για τις κοινωνικές ανισότητες είχε κορυφωθεί, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για το ξέσπασμα του φαινομένου της GameStop.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Κρεγκ Γκίλεσπι («Κρουέλα», «Εγώ, η Τόνια», «Ο Λαρς και η Κούκλα του») αναφέρει τα εξής: «Ήθελα να αποτυπώσω την ένταση και την πίεση αυτών των μικρο-επενδυτών στη διάρκεια του φαινομένου και είχαμε μόλις 31 μέρες γυρισμάτων για να τα καταφέρουμε. Ήταν ασυνήθιστα γυρίσματα: είχαμε ένα τεράστιο καστ για μια πολύ μικρή χρονική περίοδο στην διάρκεια της οποίας σπάνια βρεθήκαμε όλοι στο ίδιο δωμάτιο. Ο Πολ ήταν η εξαίρεση. Καταφέραμε να προετοιμαστούμε εκτενώς, το οποίο ήταν υπέροχο και απίστευτα παραγωγικό. Πολλές σκηνές αναπτύχθηκαν μέσα από αυτή τη συνεργασία. Ο ίδιος ο Πολ προετοιμάστηκε τρομερά για τον ρόλο του, έψαξε άρθρα, μελέτησε ώρες διαθέσιμου υλικού. Ήταν τόσο καλά προετοιμασμένος που κατάφερε να εμφυσήσει στον χαρακτήρα του ανθρωπιά και χιούμορ, στοιχεία που έκαναν το Βρυχώμενο Γατάκι τόσο καθηλωτικό».

Σκηνοθεσία:  Κρεγκ Γκιλέσπι

Ηθοποιοί: Πολ Ντάνο, Σεθ Ρόγκεν, Αμέρικα Φερέρα,  Πιτ Ντέιβιντσον, Σέιλιν Γούντλεϊ, Νικ Όφερμαν, Άντονι Ράμος, Σεμπάστιαν Σταν

Κινηματογράφος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κινηματογράφος

Copyright © 2015-2016 Clevernews