Μουσική

«Από τον Βασίλη Τσιτσάνη στον Μίκη Θεοδωράκη»

«Από τον Βασίλη Τσιτσάνη στον Μίκη Θεοδωράκη»

Για πρώτη φορά η Ελένη Βιτάλη συναντά τον Μίκη Θεοδωράκη σε μια συναυλία με την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» 

Το Θέατρο Badminton, στο πλαίσιο του αφιερώματος για τα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη και σε συνεργασία με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», παρουσιάζει τη συναυλία «Από τον Βασίλη Τσιτσάνη στον Μίκη Θεοδωράκη».

Δύο ξεχωριστοί όσο και διαφορετικοί μουσικοί κόσμοι συναντιούνται σε αυτήν την παράσταση. Εκείνος του κορυφαίου συνθέτη του λαϊκού τραγουδιού Βασίλη Τσιτσάνη (1915-1984), 100 χρόνια από τη γέννησή του, με εκείνον του παγκοσμίως αναγνωρισμένου δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη (γεν.1925), 90 χρόνια από τη γέννησή του. Και οι δυο υπηρέτησαν με αξιοσύνη τη λαϊκή μουσική του τόπου, ο καθένας με το δικό του τρόπο, με τα δικά του μουσικά εφόδια.

Ωστόσο η λαϊκή μουσική τους σκέψη κάπου συναντιέται. Ο Μίκης Θεοδωράκης ανέπτυξε πολύπλευρη μουσική δράση, η οποία καλύπτει όλο σχεδόν το φάσμα της τέχνης των ήχων. Η λαϊκή μουσική, όμως, ήταν αυτή που του έδωσε τη δυνατότητα της άμεσης επικοινωνίας με τον απανταχού στον κόσμο Ελληνισμό. Δεν μοιάζει, λοιπόν,  αταίριαστη η συνύπαρξη των τραγουδιών των δύο μεγάλων μουσικών δημιουργών, όπως αυτή που επιχειρείται σε αυτό το πρωτότυπο πρόγραμμα. Αντίθετα, συνυφασμένα τα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη και του Μίκη Θεοδωράκη δημιουργούν ένα σαγηνευτικό μουσικό πλέγμα, ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα ακρόασης, ικανό να προκαλέσει ευφορία και συγκίνηση μαζί.

Τα διαχρονικά τραγούδια των δυο δημιουργών, έχουν εξασφαλίσει προ πολλού μια θέση στη μνήμη, αλλά και στην καρδιά.

Η μεγάλη κυρία του λαϊκού μας τραγουδιού, Ελένη Βιτάλη, συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον Μίκη Θεοδωράκη και τη Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης. Με την τεράστια γκάμα ερμηνευτικής της ικανότητας  αποδίδει μοναδικά τα τραγούδια των 2 κορυφαίων δημιουργών. Μαζί της δύο πολύ σημαντικές ανδρικές φωνές, ο Δώρος Δημοσθένους και ο Ζαχαρίας Καρούνης.

Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»

Γιάννης Μπελώνης, πιάνο

Θανάσης Βασιλάς, μπουζούκι

Γιάννης Ματσούκας, μπουζούκι

Ξενοφών Συμβουλίδης, όμποε – φλογέρες

Βαγγέλης Κονταράτος, κιθάρα

Αρτέμης Σαμαράς, βιολί

Λευτέρης Γρίβας, ακορντεόν

Σταύρος Καβαλιεράτος, μπάσο

Νίκος Σκομόπουλος, ντραμς

Στέφανος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης, κρουστά

Διεύθυνση: Μαργαρίτα-Ασπασία Θεοδωράκη

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Τιμές Εισιτηρίων:

Α Ζώνη: 25€

Β Ζώνη: 20€

Γ Ζώνη: 15€

Δ Ζώνη: 10€

Ώρα Έναρξης: 21.00

Θέατρο Badminton

Περισσοτερα στην κατηγορια Μουσική

Copyright © 2015-2016 Clevernews