Ενδιαφέροντα

«Απόγειος χορός»- Κύκλος εργαστηρίων

«Απόγειος χορός»- Κύκλος εργαστηρίων

Η Creo Dance Company και η χορογράφος Πωλίνα Κρεμαστά ανακοινώνουν το δεύτερο εργαστήριο, στο πλαίσιο του κύκλου εργαστηρίων «Απόγειος χορός». Κάθε εργαστήριο επενδύει σε συγκεκριμένα εργαλεία και μηχανισμούς με στόχο πάντα την αποκάλυψη της απόγειου κίνησης, της ποικιλίας εμφάνισής της και τη συνδημιουργία, κάθε φορά, του δικού μας χορού.

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές, ηθοποιούς και μουσικούς.

Εργαστήριο 2ο

Σάββατο 25 & Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Art Act area_creative space

Το πρώτο εργαστήρι του 2020 θα πάει ένα βήμα παρακάτω από το προηγούμενο και θα ασχοληθεί με την απόγειο κίνηση στον κορμό και τα χέρια. Το τέλος της κάθε συνάντησης θα ακολουθεί ένα κινητικό πείραμα έκπληξη!

Πρώτο μέρος του εργαστηρίου | 12.00 – 14.30:

Ζητούμενο στον Απόγειο είναι όλη η κινησιολογία να προκύπτει από την απόγειο κίνηση. Μέσα από νέα εργαλεία και τη βοήθεια κινητικών μοτίβων και βηματισμών θα μας απασχολήσει η ποικιλία έκφρασης του κορμού και των χεριών και οι δυνατότητες δημιουργίας του δικού μας προσωπικού και συλλογικού χορού.

Δεύτερο μέρος | 14.30 – 16.00:

Σε αυτό το μέρος θα συναντήσουμε το κινητικό πείραμα: η αλυσίδα. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι κλειδί αποτελεί η παρατήρηση του εαυτού, του άλλου και της ομάδας, αναζητώντας το κοινό στοιχείο αλλά και την προσωπική αφήγηση που προκύπτουν μέσα από μια συλλογική διαδικασία.

Σκοπός είναι το αποτύπωμα αυτής της διαδικασίας να αποτελέσει τη μαγιά για το κινητικό υλικό της νέας παραγωγής «commun» της Creo Dance Company.

Ο Απόγειος χορός είναι ένας χορός που «κτίζεται χορεύοντας», μια νέα κινητική γλώσσα. Οι άνθρωποι που κοινωνούν αυτή τη γλώσσα παράλληλα τη διαμορφώνουν, σχηματίζοντας τη δεδομένη στιγμή και στο συγκεκριμένο τόπο τον νέο χορό. Σχηματίζεται μέσα από ένα ανοιχτό λεξιλόγιο, βήματα, βηματισμούς, μοτίβα, εργαλεία και μηχανισμούς. Διαθέτει δική του τεχνική, μέθοδο και συγκεκριμένες αρχές.

Ο Απόγειος χορός είναι μια νέα κινητική γλώσσα η οποία δημιουργείται μέσα από την ομώνυμη έρευνα. Η έρευνα ξεκίνησε το 2014 και μελετά τις επιρροές και την αλληλεπίδραση ανάμεσα στους παραδοσιακούς χορούς και ρυθμούς και τις σύγχρονες τεχνικές χορού και προτείνει μια νέα χορευτική πρακτική. Τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του ΥΠ.ΠΟ.Α. από τον Ιούνιο του 2017. Η επίσημη παρουσίαση της έρευνας έγινε τον Σεπτέμβριο του 2019 στο Εθνικό Θέατρο, ενώ μέρος της έρευνας έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό Λόγου και Κριτικής «το έρμα», τεύχος 3.

Εισηγητής: Πωλίνα Κρεμαστά

Βοηθός: Θένια Αντωνιάδου

Ημέρες: Σάββατο 25 & Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Ώρες: 12.00 – 16.00

Κόστος συμμετοχής:

·   50 ευρώ

·   20% έκπτωση με κάρτα Dancetheater Plus

Art Act area_creative space, Αθηνάς 12, 10554 Μοναστηράκι (6ος όροφος), τηλ. 6984835845

Σχόλια

Ενδιαφέροντα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ενδιαφέροντα

Copyright © 2015-2016 Clevernews