Ενδιαφέροντα

«Ας γελάσουμε»: Προκήρυξη 2ου διαγωνισμού συγγραφής πρωτότυπου θεατρικού έργου

«Ας γελάσουμε»: Προκήρυξη 2ου διαγωνισμού συγγραφής πρωτότυπου θεατρικού έργου

Το Greek Play Project σε συνεργασία με το Θέατρο Σταθμός προκηρύσσει τον 2ο διαγωνισμό του για τη συγγραφή πρωτότυπου θεατρικού έργου από Έλληνες συγγραφείς, με τίτλο «Ας γελάσουμε». Ο διαγωνισμός εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα πρωτοβουλιών και δράσεων του Greek Play Project για τη στήριξη και την ενίσχυση του σύγχρονου ελληνικού έργου. Το έργο που θα λάβει το βραβείο θα παρουσιαστεί ως κανονική παραγωγή στο θέα-τρο Σταθμός ενώ το έργο που θα λάβει τον έπαινο θα παρουσιαστεί σε μορφή αναλογίου.

Τα έργα που θα πάρουν μέρος στον διαγωνισμό θα πρέπει να είναι γραμμένα απευθείας στην ελληνική γλώσσα με θέμα που να αφορά στη σύγχρονη πραγματικότητα, με διάθεση σκωπτική, με έμφαση στις περισσότερο κωμικές, ανάλαφρες και παράδοξες όψεις της ζω-ής. Μέσα στους καταιγιστικούς ρυθμούς της σύγχρονης ζωής, ας γίνει το θεατρικό έργο αφορμή για να σταθούμε λίγο παράμερα, να πάρουμε μια ανάσα, να σαρκάσουμε και να αυτοσαρκαστούμε, να προβληματιστούμε αλλά και να…γελάσουμε!

Η Επιτροπή αποτελείται από τους: Άκη Δήμου (Συγγραφέα), Γρηγόρη Ιωαννίδη (Θεατρο-λόγο – Κριτικό θεάτρου, Καθηγητή Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αθηνών), Μαρία Καρανάνου (Θεατρολόγο, Υπ. Εκδόσεων Εθνικού Θεάτρου, Head Project Manager GPP), Μάνο Καρατζογιάννη (Σκηνοθέτη – Ηθοποιό), Ειρήνη Μουντράκη (Θεατρολόγο, Δη-μιουργό GPP, Υπ. Δραματολογίου, Βιβλιοθήκης, Αρχείου & Διεθνών Σχέσεων Εθνικού Θεά-τρου), Γιώργο Παλούμπη (Σκηνοθέτη).

Προθεσμία υποβολής έργων μέχρι την 17η Ιουνίου 2019 στις 12.00 τα μεσάνυχτα.

Δείτε εδώ την προκήρυξη του διαγωνισμού: www.greek-theatre.gr Πληροφορίες για το κοινό: info@greek-theatre.gr

Πληροφορίες για τύπο: Ειρήνη Μουντράκη, mountraki@greek-theatre.gr / Μαρία Καρανάνου, karananou@greek-theatre.gr

Σχόλια

Ενδιαφέροντα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ενδιαφέροντα

Copyright © 2015-2016 Clevernews