Εκδηλώσεις

Το Athens Street Art Festival 2014 πηγαίνει SMART PARK

Το Athens Street Art Festival 2014 πηγαίνει SMART PARK

Από το Σάββατο 16 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο τριάντα Ευρωπαίοι και τριάντα Έλληνες Street Artists ξεκινούν να μεταμορφώσουν την Αθήνα ζωντανεύοντας με τις δημιουργίες τους χώρους στο Smart Park, στα Σπάτα, δημόσια κτίρια του αστικού ιστού σε διάφορους δήμους της Αττικής, βιομηχανικά κτήρια και αποθήκες, καθώς και  άλλους Δημόσιους χώρους,  μεταμορφώνουν χώρους στο Smart Park στα Σπάτα και καλούν το κοινό, μικρούς και ενήλικες, να λάβουν μέρος σ αυτή τη μεταμόρφωση, να ζωγραφίσουν μαζί με τους καλλιτέχνες να συμμετέχουν δημιουργικά στις παρεμβάσεις που θα συνεχιστούν ως το τέλος Ιουνίου του 2014.Συγκεκριμένα το Pre Game Show πραγματοποιείται αυτό το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στο Smartpark στα Σπάτα (13.00-18.00) κάτω από τον εύγλωττο τίτλο «Don’t’ be Shy-Get dirty with us-Come and Share”. Να είστε όλοι εκεί, με πολύ όρεξη για να δράσετε και να αντιδράσετε ζωγραφίζοντας! Οι καλλιτέχνες μαζί με μπογιές, πινέλα, σπρέι και όλα τα απαραίτητα σύνεργα θα σας περιμένουν για να σας μυήσουν στα μυστικά του street art. Να σημειώσουμε ότι οι καλλιτέχνες έχουν ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία δημιουργώντας το υπόστρωμα πάνω στο οποίο θα μπορέσει να παρέμβει το κοινό.  Τα μηνύματα δεν θα λείψουν ούτε αυτή τη φορά καθώς οι street artists έχουν ήδη αρχίσει να δίνουν τη φυσιογνωμία τους  στο χώρο με επιγραφές όπως «Επιχορηγούμενη σιωπή» (Sponsored Silence) ή άλλες όπως «Μιλώ στους τοίχους» , «Είδα το χρώμα που δεν υπάρχει» και άλλες που είναι ανάλογες του τίτλου του φεστιβάλ «Crisis ? what crisis?»

 

Πρόκειται για ένα Interactive Event, που μετά την περσινή του επιτυχία διοργανώνεται για δεύτερη φορά, κάτω από τον εύγλωττο τίτλο Crisis [?] What Crisis [?] και θα ξεκινήσει την 18/01/2014 με κατάληξη την 28/06/2014 κατά τη διάρκεια του οποίου οι καλλιτέχνες θα εκτελέσουν, περισσότερα από 300 έργα Grafiti, και Stencil Art, ζωγραφικής, εγκαταστάσεις και New Media, διερευνώντας θέματα της αστικής αισθητικής.

 

Αποτελεί ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ρεκόρ Γκίνες η συγκέντρωση και κοινή δράση στον ίδιο τόπο, συγχρόνως και με την ενεργή συμμετοχή κοινού τόσων πολλών Street Artists.

 

Στόχοι του φεστιβάλ είναι :

•           Να προβάλλει ότι η Ελλάδα παρά την κρίση που αντιμετωπίζει, η οποία και αποτελεί το θέμα της διοργάνωσης, μπορεί να πρωτοπορεί κινώντας τα νήματα της τέχνης και να διοργανώνει σημαντικά καλλιτεχνικά γεγονότα. Και όλα αυτά χωρίς καμία κρατική οικονομική συνδρομή αλλά με την συνεργασία ιδιωτικών και δημόσιων φορέων και κυρίως χάρη στο μεράκι, τη διάθεση και την προσπάθεια των εμπλεκομένων φορέων.

 

•           Να αναδείξει την διαφορά μεταξύ των καλλιτεχνών Street Artists οι οποίοι ασκούν κοινωνική κριτική σε τοίχους και κτίρια με έργα τους που είναι επώνυμα και στα οποία είναι άμεσα αναγνωρίσιμη η προσωπική τους γραφή τους, σε αντιπαράθεση με την αναρχία των ανώνυμων διαμαρτυριών με graffiti, τα οποία τις περισσότερες φορές ρυπαίνουν τους δημόσιους χώρους με εγγραφές διαθέσεων προσωπικών επιθυμιών με αμφίβολη έως ανύπαρκτη καλλιτεχνική αξία.

 

•           Να εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο οι καλλιτέχνες σήμερα ανταποκρίνονται στα μηνύματα και τα σύμβολα του αστικού περιβάλλοντος και να προβάλει την κοινωνική ευαισθητοποίηση και την κριτική στην εμπορευματοποίηση της τέχνης που έχουν ως κοινό τόπο όλοι οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν.

 

Στο πρόγραμμα του το Φεστιβάλ περιλαμβάνει δράσεις σε Δημόσιους χώρους από 18/01 μέχρι και 28/06, ανταλλαγές απόψεων των καλλιτεχνών με το κοινό, θεωρητικές συζητήσεις για το νόημα της τέχνης σε εποχές κρίσης και τα θέματα που ανακύπτουν από αυτό, Stencil Workshop για παιδιά με την καθοδήγηση των καλλιτεχνών και τέλος έκθεση έργων τους από 01/07 – 30/07 στην CAMP Gallery, Πλατεία Κοτζιά.

 

Pre Game Show Σαββατο 16 Νοεμβριου, SMARTPARK, Σπατα [13:00 – 18:00]

DONT BE SHY | GET DIRTY WITH US | COME AND SHARE

Σχόλια

Εκδηλώσεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Εκδηλώσεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews