Βιβλίο

«Ατρόμητος»

«Ατρόμητος»

Έξι χρόνια πριν, ο Μπεν Κένιγκ ήταν επικεφαλής της Ομάδας Ειδικών Επιχειρήσεων της Δικαστικής Αστυνομίας των ΗΠΑ. Αυτή ήταν η επίλεκτη ομάδα που κυνηγούσε τους κακούς –τους αληθινά κακούς. Το έκαναν ώστε να μη χρειαστεί να το κάνει κάποιος άλλος.

Μέχρι τη μέρα που ο Κένιγκ εξαφανίστηκε. Δεν είπε σε κανέναν για ποιο λόγο έφευγε ούτε και άφησε στοιχεία επικοινωνίας. Για έξι χρόνια έγινε ένας άνθρωπος-σκιά. Αόρατος. Μετακινούνταν από πόλη σε πόλη, από Πολιτεία σε Πολιτεία. Ήταν αδύνατον να τον εντοπίσει κανείς. Ήταν σαν να μην είχε υπάρξει ποτέ.

Τώρα όμως το πρόσωπο του Κένιγκ εμφανίζεται σε όλες τις τηλεοράσεις της χώρας. Κάποιος από το παρελθόν του προσπαθεί να τον βρει και δεν τον νοιάζει πώς θα τα καταφέρει. Στην καυτή έρημο Τσιουάουα βρίσκεται μια πόλη που λέγεται Γκόντλετ, κι εκεί υπάρχουν κάποιοι με ένα μυστικό που θα έκαναν οτιδήποτε για να το προστατεύσουν. Έχουν σκοτώσει στο παρελθόν και θα σκοτώσουν ξανά.

Μόνο που αυτή τη φορά έκαναν ένα λάθος. Αδιαφόρησαν για τον Κένιγκ, θεωρώντας ότι επρόκειτο για έναν ακόμα ασήμαντο περιπλανώμενο –μεγάλο λάθος. Γιατί ο Κένιγκ πάσχει από μια πάθηση, μια μοναδική διαταραχή, εξαιτίας της οποίας του είναι αδύνατον να νιώσει φόβο.

Και τώρα αυτοί οι άνθρωποι πρόκειται να ανακαλύψουν για τι είναι ικανός ένας πραγματικά ατρόμητος άνθρωπος. Γιατί ο Κένιγκ έχει ξεκινήσει να τους βρει. Και τον συνοδεύει η κόλαση…

Ο πολυβραβευμένος M.W. Craven παρουσιάζει το πρώτο βιβλίο της νέας σειράς θρίλερ με πρωταγωνιστή τον Μπεν Κένιγκ, που είναι Ατρόμητος.

«Σκληρό, εκρηκτικό, μοναδικά ρεαλιστικό και ιδιοφυές, το Ατρόμητος είναι όλα όσα θα θέλατε από ένα θρίλερ… Αν σας αρέσει ο Τζακ Ρίτσερ, αυτό ΘΑ ΤΟ ΛΑΤΡΕΨΕΤΕ».

Chris Whitaker, New York Times, συγγραφέας του bestseller Αρχίζουμε από το τέλος

(Μπεν Κένιγκ #1)

ISBN: 978 960 507 177 6

Σελίδες: 440

Πρωτότυπος Τίτλος: Fearless

Μετάφραση: Αντώνης Γιαννούλης

O M.W. Craven γεννήθηκε στο Καρλάιλ, μεγάλωσε όμως στο Νιούκασλ, απ’ όπου στην ηλικία των δεκαέξι μόλις ετών το έσκασε για να καταταγεί στο στρατό. Τα επόμενα δέκα χρόνια τα ξόδεψε ταξιδεύοντας στον κόσμο, ώσπου το 1995 αποφάσισε να ολοκληρώσει τις σπουδές του στην κοινωνική εργασία με ειδίκευση στην εγκληματολογία και την τοξικοεξάρτηση. Τριάντα ένα χρόνια αφότου άφησε πίσω του την Κάμπρια, επέστρεψε εκεί για να αναλάβει μια θέση επιτηρητή αποφυλακισμένων υπό όρους στο Γουαϊτχέιβεν, την οποία δεκαέξι χρόνια αργότερα εγκατέλειψε για να αφοσιωθεί στη συγγραφή. Τώρα πια, τα κίνητρα που τον ωθούν να προσπαθεί να μπει στο μυαλό των εγκληματιών είναι εντελώς διαφορετικά. Οι Μαριονέτες, το πρώτο του μυθιστόρημα με ήρωα τον Ουάσινγκτον Πόου, εκδόθηκε σε πολλές χώρες και γνώρισε θερμή υποδοχή τόσο από τους αναγνώστες όσο και από τους κριτικούς. Ο συγγραφέας ζει σήμερα με τη σύζυγό του στο Καρλάιλ. Όταν δεν κόβει βόλτες με το σπρίνγκερ σπάνιελ του ή δε φλυαρεί στην τοπική παμπ, μπορεί κανείς να τον συναντήσει σε μια συναυλία πανκ ή σε κάποιο λογοτεχνικό φεστιβάλ.

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link