Βιβλίο

«Χνάρια με λέξεις και χρώματα» 

«Χνάρια με λέξεις και χρώματα» 

της Μυρτούς Βρανά από τις εκδόσεις ΜΩΒ 

Με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζουμε το νέο βιβλίο των ΜΩΒ Εκδόσεων, το οποίο γνωρίζει στο ευρύ κοινό το ποιητικό και ζωγραφικό έργο της Μυρτώς Βρανά. 

Η καλλιτέχνης γράφει όπως ακριβώς ζωγραφίζει, όπως ζει: ειλικρινά, χωρίς περιστροφές, χωρίς ενδοιασμούς, με έναν αυθορμητισμό αφοπλιστικό, με μια εκφραστικότητα πηγαία, συνδυάζοντας πάντα την αγάπη της για τον λόγο με την αγάπη της για το σχέδιο και το χρώμα. Με το βλέμμα στραμμένο στον μοντερνισμό, με την καρδιά και τον νου στην απλότητα, η δημιουργός ισορροπεί μεταξύ μοντερνισμού και ναΐφ τέχνης, παραμένοντας σε όλη την πνευματική της πορεία μια εμπνευσμένη ποιήτρια και μια σοφή ζωγράφος Με λέξεις και χρώματα αποτυπώνει το πραγματικό και φαντασιακό της σύμπαν, μεταβάλλοντας τη γραφίδα και τον χρωστήρα σε ιχνηλάτες έκφρασης αναζητήσεων, προβληματισμών και συναισθημάτων. 

Σελίδες: 192  

ISBN: 978-618-85455-9-5 

Η Μυρτώ Βρανά γεννήθηκε το 1948 στο Πλωμάρι της Λέσβου και ζει στην Αθήνα. Καλλιέργησε τις καλλιτεχνικές της αναζητήσεις σπουδάζοντας τεχνικό σχέδιο, γραφικές τέχνες, ζωγραφική και ηθοποιία. Πήρε μέρος σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και εργάστηκε ως καθηγήτρια Εικαστικών στη Μέση Εκπαίδευση. Πνεύμα ανήσυχο και καρπερό υπηρέτησε για δεκαετίες τον γραπτό λόγο, εκδίδοντας τις ποιητικές συλλογές Μοναξιά Ποίηση Περιόδου 1967-1972, Ανθολόγιο Ποίηση Περιόδου 1973-1975, Κύθηρα – Θάσος 

Αρμενίζοντας στο Παρελθόν Ποίηση Περιόδου 1973-1975 και Ο Γολγοθάς μου Ποίηση Περιόδου 1976-1981. Η έκδοση περιλαμβάνει το σύνολο της έως σήμερα δημοσιευμένης ποιητικής της παραγωγής και έναν σημαντικό αριθμό ζωγραφικών της έργων. 

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link