Βιβλίο

Διαβάζοντας το «Μαύρο καλοκαίρι» μέσα στο καταχείμωνο…

Διαβάζοντας το «Μαύρο καλοκαίρι» μέσα στο καταχείμωνο…

Μετά τις «Μαριονέτες» περιμέναμε την επόμενη περιπέτεια του ντετέκτιβ Ουάσινγκτον Πόου με ανυπομονησία και ο συγγραφέας M.W. Craven, αλλά και οι εκδόσεις Bell φρόντισαν να μας ικανοποιήσουν άμεσα με το «Μαύρο Καλοκαίρι» (περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ).

Η υπόθεση αυτή τη φορά αφορά ένα διάσημο σεφ που έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία της κόρης του, της οποίας το πτώμα δε βρέθηκε ποτέ. Η καταδίκη του βασίστηκε κυρίως στην κατάθεση του ντετέκτιβ Πόου. Το πρόβλημα όμως ξεκινά όταν μια γυναίκα εμφανίζεται σε ένα απομονωμένο αστυνομικό τμήμα δηλώνοντας πως είναι η αγνοούμενη και είναι ζωντανή. Και όπως αναφέρεται και στο οπισθόφυλλο του βιβλίου «πώς μπορεί κάποιος να είναι νεκρός και ζωντανός ταυτόχρονα;»

Ιστορία για δυνατούς λύτες, ντετέκτιβ Πόου σε απόγνωση και ένα απολαυστικό βιβλίο στα χέρια μας… Και δεν είναι μόνο η δομή της ιστορίας που το κάνει απολαυστικό, αλλά και οι συνταγές και τα πιάτα που περιγράφονται στις σελίδες του (δεν ήταν λίγες οι φορές που μας άνοιξε η όρεξη κατά την ανάγνωση..)

«Οι ιατροδικαστές έχουν τους πιο κουλ ασθενείς».

Και ν΄αναφέρουμε πόσο επαρκή έρευνα πρέπει να έκανε ο συγγραφέας για θέματα ιατρικής και ιατροδικαστικής, για το τόσο άρτιο αποτέλεσμα.

«Μην αφήνεις το επείγον να παίρνει τη θέση του σημαντικού», για αυτό σπεύσετε άμεσα να το διαβάσετε…

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link