Θέατρο

«Diavol Kommandant»

«Diavol Kommandant»

Η καυστική κωμωδία  «Diavol Kommandant», σε κείμενο της Μαριάννας Κυριακάκη, σκηνοθεσία Μάνου Αντωνίου & μουσική Σταμάτη Χρήστου, ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στη σκηνή του θεάτρου Λύχνος, απο το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018. 

Η θεατρική παράσταση που αγαπήθηκε απο το κοινό και πήρε άριστες κριτικές την περασμένη σεζόν, θα παίζεται κάθε Σάββατο στις 21:30 από 6 Οκτωβρίου έως και 20 Απριλίου 2019.

Μια ιστορία που διαδραματίζεται στην Αθήνα της περιόδου 1943-1944 και περιγράφει με κωμικοτραγικό τρόπο τη ζωή κάποιων Αθηναίων στα δύο τελευταία χρόνια της Γερμανική Κατοχής. Τότε που η πείνα θέριζε, η εθνική αντίσταση δεν άφηνε σε χλωρό κλαρί τους κατακτητές και η Ελληνική κυβέρνηση δεν τολμούσε ούτε να ανασάνει χωρίς την άδεια του Βερολίνου. Τότε…ή μήπως τώρα όπως και τότε;

«Η ιστορία διαδραματίζεται την περίοδο 1943-1944 της Γερμανικής Κατοχής σε μια ταβέρνα  στην Πλάκα με θέα την Ακρόπολη. Ο Λευτέρης και η Ζωή είναι δυο αδέρφια, ιδιοκτήτες της ταβέρνας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο τις συνθήκες της γερμανικής κατοχής. Ο Λευτέρης φαίνεται να υποτάσσεται, ενώ η Ζωή θυμώνει συνεχώς μαζί του και προσπαθεί να τον επαναφέρει στον «ίσιο» δρόμο για να αγωνιστεί κι εκείνος, συντασσόμενος στην Αντίσταση.  Τα πράγματα κλιμακώνονται οριακά καθώς ο υποδιοικητής της Γκεστάπο στην Αθήνα, Καρλ Φον Ζόριμπλε, αποφασίζει να κάνει την ταβέρνα στέκι Ελλήνων και Γερμανών όπου θα αποθεωθεί το Γ΄Ράιχ υπό τη σκιά της Ακροπόλεως. Σε όλα αυτά εμπλέκεται και η αντιστασιακή ομάδα στην οποία ανήκουν οι ήρωες της ιστορίας.»

Κείμενο: Μαριάννα Κυριακάκη

Σκηνοθεσία: Μάνος Αντωνίου

Μουσική: Σταμάτης Χρήστου

Βοηθός σκηνοθέτη: Αναστασία Καπάνταη

Διανομή:

Μάνος Αντωνίου (Λευτέρης)

Τζίνα Δημητροπούλου (Ζωή)

Αντώνης Τζαμαλούκας (Βασίλης)

Κατερίνα Οικονομίδη (Ματίνα)

Μπάμπης Βρακάς (Καρλ Φον Ζόριμπλε)

Γαβρίλος Καμμάς (Χαράλαμπος/ Χανς)

Ιορδάνης Καλέσης (κομαντάντε Τονίνο Τόπο)

Πρόγραμμα παραστάσεων χειμερινής περιόδου στο θέατρο Λύχνος: Κάθε Σάββατο στις 21:30

Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος 12€, φοιτητές 10 €, μαθητές 8€, για ομαδικά εισιτήρια άνω των 20 ατόμων, φορείς & συλλόγους 8 €, για ανέργους Είσοδος Δωρεάν– Με επίδειξη βεβαίωσης ανεργίας και κατόπιν συνεννόησης με το ταμείο

Διάρκεια: 90 λεπτά

Θέατρο «Λύχνος», Ιερά οδός και Χαλκιδικής 83, Γκάζι, τηλ. 211 0121686

Σχόλια

Θέατρο

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews