Ενδιαφέροντα

Δυνατή παρουσία του WIFT στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου ΓΕΦΥΡΕΣ!

Δυνατή παρουσία του WIFT στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου ΓΕΦΥΡΕΣ!

Η Πέτρα Τερζή, μέλος του WIFT GR, ιδρύτρια και διοργανώτρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου ΓΕΦΥΡΕΣ  για 11η χρονιά, μάς προσκαλεί να συμμετέχετε στις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΓΕΦΥΡΕΣ, καθημερινά στις 8 μ.μ. στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ στο facebook https://www.facebook.com/bridgesfilmfest¨

To Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου ΓΕΦΥΡΕΣ ξεκινά στις 11 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 25 Δεκεμβρίου με το εορταστικό διαδικτυακό του πρόγραμμα μέσω της πλατφόρμας Inspire-TV-com , η οποία προσφέρει διανομή στις ταινίες του επίσημου προγράμματος μετά το τέλος του Φεστιβάλ ΓΕΦΥΡΕΣ. Το διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει 90 ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, εκ των οποίων 18 ελληνικές ταινίες,  σε διάφορα είδη -όπως μυθοπλασία, τεκμηρίωση και κινούμενα σχέδια- πρόσφατης παραγωγής, από όλο τον κόσμο σε 12 κατηγορίες. Tο πρόγραμμα του Φεστιβάλ αποτελείται κατά το ήμισυ από ταινίες γυναικών σκηνοθετριών ή παραγωγών και προσφέρει ισορροπία κι αρμονία στις ιδέες που παρουσιάζονται. Το Φεστιβάλ με το πρόγραμμά του υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την κλιματική αλλαγή, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ενδυνάμωση των αδύναμων ομάδων και των γυναικών.

Το Βραβείο WIFT GR θα απονεμηθεί στη κατηγορία ταινιών τεκμηρίωσης μεγάλου μήκουςγ υναικών σκηνοθετριών  από τριμελή επιτροπή που απαρτίζεται από τις Κατερίνα Ευαγγελάκου, σκηνοθέτρια, Σοφία Καϊτατζή-Γουίτλοκ, καθηγήτρια και Πέτρα Τερζή, σκηνοθέτρια & διευθύντρια του φεστιβάλ

Στις παράλληλες εκδηλώσεις σημειώστε:

Α) Inspire-TV® #LiveTalks – BRIDGES 2020 MEET & GREET – Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, 20:00

Masterclass: “Η Ιδέα σου είναι για το θέατρο ή γίνεται ταινία;” με την Αγάθη Δαρλάση, σύμβουλο σεναρίου και storytelling, σκηνοθέτρια και σεναριογράφο και τον Ιωάννη Τσεχελίδη, βραβευμένο θεατρικό συγγραφέα, αναλυτή σεναρίων στο Φεστιβάλ ΓΕΦΥΡΕΣ.

https://web.facebook.com/events/777712072781360

Β) Inspire-TV® #LiveTalks – BRIDGES 2020 MEET & GREET WIFT – Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, 20:00 –

Στρογγυλό τραπέζι με την Helene Granqvist, Πρόεδρο του Διεθνούς Οργανισμού WIFTI “Γυναίκες στο Κινηματογράφο και στη Τηλεόραση”, την Πρόεδρο WIFT GR στην Ελλάδα, πανεπιστημιακό Ρέα Βαλντέν και την Πρόεδρο WIFT CY στην Κύπρο, σκηνοθέτρια και παραγωγό Πέτρα Τερζή.

https://www.facebook.com/events/685002475536968/

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, www.bridgesfest.eu

Σχόλια

Ενδιαφέροντα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ενδιαφέροντα

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link