Βιβλίο

Είστε και σεις σε «Δίλημμα»;

Είστε και σεις σε «Δίλημμα»;

Έχει χρειαστεί ποτέ ν’ αποφασίσετε μεταξύ δύο πραγμάτων, ξέροντας προκαταβολικά ότι οποιαδήποτε απόφαση θ’ ανατρέψει μια για πάντα τη ζωή σας; Πόσο καιρό σάς πήρε για να καταλήξετε; Αλήθεια, αναρωτιέστε ακόμη αν πράξατε το σωστό;

Η νέα ιστορία της B. A. Paris «Το δίλημμα» από τις εκδόσεις Bell βάζει τον αναγνώστη σε αυτή ακριβώς τη θέση. Η αλήθεια στέκεται απέναντι από το ψέμα σε ένα αγώνα επικράτησης 372 σελίδων.

Η Λίβια ετοιμάζει το μεγαλοπρεπές πάρτυ των 40ων γενεθλίων της, το οποίο ονειρεύεται χρόνια, αφού δεν έκανε δεξίωση γάμου όταν παντρεύτηκε τον Άνταμ. Την ημέρα του πάρτυ συμβαίνει ένα αναπάντεχο γεγονός και ο Άνταμ πρέπει να το πει στη Λίβια, με αποτέλεσμα να της χαλάσει το πάρτυ. Τότε αρχίζει η αναρώτηση, ο δισταγμός, αλλά και η αναποφασιστικότητα αν πρέπει να πει την αλήθεια στη γυναίκα του ή να της το αποκρύψει προσωρινά, προκειμένου να μη της χαλάσει τη δεξίωση των ονείρων της, που δεν είχε καταφέρει να της χαρίσει περίπου είκοσι χρόνια νωρίτερα.

Η πλοκή εκτυλίσσεται γρήγορα χάριν του τρόπου γραφής και της μετάφρασης της Βεατρίκης Καντζόλα- Σαμπατάκη. Ακολουθώντας αποσπασματική αφήγηση, τα κεφάλαια εναλλάσσονται διαδοχικά σε Άνταμ- Λίβια, αποδίδοντας ταυτόχρονα τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τους φόβους, αλλά και τις πράξεις και τα λεγόμενα των δύο βασικών πρωταγωνιστών.

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που, ενώ σε πρώτο επίπεδο δεν είναι αυτός ο σκοπός του, αποτελεί ύμνο στην αγάπη και τη φιλία. Η συγγραφέας καταφέρνει μοναδικά να σε φέρει αντιμέτωπο με τα στοιχεία του χαρακτήρα σου.

Τελικά, στο δίλημμα ευτυχία ή αλήθεια εσείς τί θα επιλέγατε;

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link