Εκδηλώσεις

Ένα αλλιώτικο χριστουγεννιάτικο ”παζάρι” από το Σύλλογο Ενηλίκων με Εμπειρία Καρκίνου στην Παιδική & Εφηβική Ηλικία

Ένα αλλιώτικο χριστουγεννιάτικο ”παζάρι” από το Σύλλογο Ενηλίκων με Εμπειρία Καρκίνου στην Παιδική & Εφηβική Ηλικία

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Ενηλίκων με Εμπειρία Καρκίνου στην Παιδική & Εφηβική Ηλικία:

«Ένα αλλιώτικο χριστουγεννιάτικο ”παζάρι”, για έναν ”αλλιώτικο” σκοπό διοργανώνουμε σε λίγες ημέρες στην Αθήνα και θέλουμε τη βοήθεια όλων. Είμαστε τα μέλη του συλλόγου το ”Κύτταρο”, ένα δημιούργημα ενηλίκων πια, που όμως ως παιδιά ή έφηβοι, αντιμετωπίσαμε την ασθένεια του καρκίνου. Δημιουργήσαμε τον σύλλογο αυτό και του δώσαμε το όνομα «Κύτταρο» εξαιτίας του κυττάρου εκείνου που κάποτε άλλαξε την υγεία μας και την ζωή μας. Σήμερα συνεχίζουμε τον αγώνα, για μας και για τους άλλους – για όλους μας σε αυτόν τον κόσμο.

Ένα πετραδάκι είναι και το χριστουγεννιάτικο ”παζάρι” μας, η χριστουγεννιάτικη εορταγορά μας, που διοργανώνουμετο Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 10 π.μ. – 8 μ. μ. στον χώρο του ThissionLofts (Πειραιώς 123, Πλησιέστερες στάσεις Μέσων Μαζικής Μεταφοράς: Σταθμός Μετρό “Κεραμεικός”, Στάση Αστικών Συγκοινωνιών “Καμπά” με τα : Τρόλεϋ 21 (Ομόνοια-Νίκαια), Λεωφορείο 815 (Γουδή-Ταύρος), Λεωφορείο 049 (Πειραιάς-Ομόνοια).

Σας περιμένουμε με πολλά χριστουγεννιάτικα είδη και στολίδια, παιχνίδια, χειροποίητα κοσμήματα, βιβλία, σπιτικές λιχουδιές και γλυκά και πολλές πολλές εκπλήξεις … όπως η ξεχωριστή παρουσίαση από δυο καταξιωμένους σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, ExecutiveChef Ηλίας Ιωσηφέλης και ExecutiveChef Κωνσταντίνος Μουζάκης οι οποίοι θα δημιουργήσουν εδέσματα στις δύο μέρες (ώρα γαστρονομίας 7-8/12, 14.00-18.00).

Τι είναι ο καρκίνος στην παιδική ηλικία;

Ο καρκίνος προκαλείται όταν τα κύτταρα του οργανισμού σταματούν να αναπτύσσονται φυσιολογικά και η υπερβολική, χωρίς προγραμματισμό ανάπτυξή τους, δημιουργεί όγκους σε διάφορα σημεία του σώματος. Η πιο συνηθισμένη μορφή καρκίνου στα παιδιά είναι η λευχαιμία, δηλαδή ο καρκίνος του αίματος.

Τρόποι καταπολέμησης

Οι μορφές της θεραπείας που χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό ή μεμονωμένα ανάλογα με την μορφή του καρκίνου είναι η χημειοθεραπεία, το χειρουργείο και η ακτινοθεραπεία

Ποσοστά ίασης

Σήμερα, χάρις στην εξέλιξη και την διαρκή βελτίωση των θεραπευτικών μέσων που διαθέτει η ιατρική, 3 στα 4 παιδιά θεραπεύονται και είναι ικανά να επανέλθουν στον φυσιολογικό τρόπο ζωής που ακολουθούσαν πριν την διάγνωση του καρκίνου.

Εμείς, «Το Κύτταρο»

Εμείς, που ως παιδιά ή έφηβοι είχαμε καρκίνο, δημιουργήσαμε τον σύλλογο αυτό και του δώσαμε το όνομα «Κύτταρο» εξαιτίας του κυττάρου εκείνου που άλλαξε την υγεία μας και την ζωή μας

Ο στόχοι μας είναι

  • Η συμπαράσταση και κάθε μορφής δυνατή βοήθεια προς τα παιδιά και τους εφήβους που τώρα νοσούν και τους ενήλικες που έχουν νοσήσει από καρκίνο κατά την παιδική και εφηβική ηλικία.
  • Η ενημέρωση και η διαφώτιση των μελών του και του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος σχετικά με τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας, τα προβλήματα που δημιουργούνται στα παιδιά, τους εφήβους και τις οικογένειες τους, καθώς και τις συνθήκες και τις προοπτικές που υφίστανται αναφορικά με τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας σε όλο τον κόσμο.
  • Η προάσπιση ηθικών, κοινωνικών, επαγγελματικών, ιατρικών και νομικών συμφερόντων των ενηλίκων που έχουν νοσήσει από καρκίνο κατά την παιδική και εφηβική ηλικία.
  • Η αντιμετώπιση ειδικών προβλημάτων των ενηλίκων που έχουν νοσήσει από καρκίνο κατά την παιδική και εφηβική ηλικία και των οικογενειών τους στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Δραστηριότητες

Οι δραστηριότητές μας περιλαμβάνουν τακτικές επισκέψεις στα παιδιά που τώρα νοσούν, διοργάνωση ενημερωτικών διαλέξεων και σεμιναρίων, συμμετοχή σε συνέδρια, εθνικά ή διεθνή, και συνεργασία με άλλους φορείς και συλλόγους, ενίσχυση και συμπαράσταση τωνενηλίκων που έχουν νοσήσει από καρκίνο στην παιδική και εφηβική ηλικία, καθώς και σύσταση επιτροπών και ομάδων για την ανάλυση και διευθέτηση συγκεκριμένων προβλημάτων.

*** Κύριο μέλημα του Συλλόγου είναι η δημιουργία όλων εκείνων των συνθηκών που απαιτούνται για την κατάργηση της περιθωριοποίησης και της κοινωνικής απομόνωσης των ενηλίκων που έχουν νοσήσει από καρκίνο κατά την παιδική και εφηβική ηλικία και η ομαλή επανένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.

Μπορώ να βοηθήσω;

Τώρα που κ εσύ γνωρίζεις, μπορείς να ενώσεις τη φωνή σου και τις δυνάμεις σου μαζί μας επικοινωνώντας μαζί μας»

Αιγίου 6-8, Γουδί 115 27, Αθήνα  τηλ.: 2107485000, fax: 2107772421

Σχόλια

Εκδηλώσεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Εκδηλώσεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews