Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει στη Kεντρική Σκηνή το έργο του Ρόμπερτ Μπολτ, «Ενας άνθρωπος για όλες τις εποχές», πάνω στο οποίο βασίστηκε και η ομώνυμη ταινία του 1966, κερδίζοντας το Oscar Καλύτερης Ταινίας.
Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος σκηνοθετεί τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο που επιστρέφει στο Εθνικό Θέατρο ύστερα από δεκαεπτά χρόνια στον πρωταγωνιστικό ρόλο και τον Γιώργο Μοσχίδη, μαζί μια ομάδα εξαιρετικών ηθοποιών σε ένα έργο που θίγει το θέμα της δύναμης της συνείδησης.
Αγγλία, 16ος αιώνας. Ο Βασιλιάς Ερρίκος Η΄ θέλει να χωρίσει την Αικατερίνη της Αραγονίας για να παντρευτεί την Άννα Μπολέυν, που θα του χαρίσει τον διάδοχο, διασφαλίζοντας έτσι την κυριαρχία της δυναστείας των Τυδόρ. Τα σχέδιά του εγείρουν αντιδράσεις τόσο στο Βατικανό όσο και στην ίδια του την Αυλή. Και, ενώ οι προσπάθειες των κρατικών συμβούλων επικεντρώνονται στην πραγματοποίηση της βασιλικής επιθυμίας, υπάρχει ένας σύμβουλος που στέκεται εμπόδιο: ο Σερ Τόμας Μορ επιλέγει να μείνει πιστός στις απόψεις και τη συνείδησή του και όχι στις βασιλικές επιδιώξεις. Έτσι, η ρήξη είναι αναπόφευκτη. Ο Ερρίκος Η΄ αναγορεύεται επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας και παντρεύεται την Άννα Μπολέυν. Ο Σερ Τόμας Μορ φυλακίζεται στον Πύργο του Λονδίνου, δικάζεται με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας και καταδικάζεται σε θάνατο.
Μεταφράση: Ροδόλφος Μορώνης
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Διανομή (αλφαβητικά): Μάνος Βακούσης, Κώστας Γαλανάκης, Γιώργος Γιαννακάκος, Στεφανία Γουλιώτη, Παναγιώτης Κατσώλης, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Γιώργος Μοσχίδης, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Αννέζα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Πιατάς, Ρίνο Τζάνι, Μαίρη Σαουσοπούλου, Γιάννης Τσορτέκης.
Το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο.
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη 17:30 και 20:30
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 20:30
Κυριακή 19:30
Τιμές εισιτηρίων: 20Euro, 18Euro, 10 (φοιτητικό), κάθε Τετάρτη και Πέμπτη 13Euro
Εθνικό θέατρο- Κεντρική Σκηνή, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24 , τηλ. 210.5288170-171, 210.7234567

Facebook
Twitter
Tumblr
RSS