Βιβλίο

«Εντός παρενθέσεως; Κυβερνώσα Ριζοσπαστική Αριστερά περίοδος πρώτη (25 Ιανουαρίου 2015 – 21 Αυγούστου 2018)

«Εντός παρενθέσεως; Κυβερνώσα Ριζοσπαστική Αριστερά περίοδος πρώτη (25 Ιανουαρίου 2015 – 21 Αυγούστου 2018)

του Αριστείδη Μπαλτά από τις εκδόσεις Πατάκη

Πώς προέκυψε o ΣΥΡΙΖΑ;

Ποια φυσιογνωμία διαμόρφωσε;

Ποια στρατηγική συγκρότησε;

Πώς έφτασε στη θέση του κυβερνήτη της χώρας;

Ποιες εμπειρίες αποκομίζει από την άσκηση κυβερνητικών ευθυνών;

Η επίκαιρη αυτή έκδοση, που η κυκλοφορία της συμπίπτει με ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΣΥΖΗΤΉΣΕΩΝ, έχει ως αντικείμενο την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ από τις απαρχές του μέχρι την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια το 2018. Όσα γράφονται αφορούν όλους μας και όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ και τους φίλους του.

Η εκλογή στον πυρήνα της Ευρώπης μιας κυβέρνησης που καταστατικά επιδιώκει να εναντιωθεί στην οικουμενική κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού συνιστά συμβάν με ευρύτερη σημασία. Ιδίως όταν πρόκειται για κυβέρνηση ενός κόμματος με τον προσδιορισμό«ριζοσπαστική Αριστερά» στο όνομά του.

Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με την εμπειρία που συσσωρεύεται συναφώς, συνιστά ένα πολιτικοκοινωνικό «πείραμα» εν εξελίξει, του οποίου η έκβαση αφορά εξ αντικειμένου φίλους και πολέμιους, όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός των συνόρων της χώρας.

Σελίδες: 360

ISBN: 978-960-16-8420-8

Ο Αριστείδης Μπαλτάς είναι οµότιµος καθηγητής του ΕΜΠ µε αντικείµενο τη Φιλοσοφία των Επιστηµών. Έχει γράψει βιβλία και άρθρα στα ελληνικά και στα αγγλικά και έχει τιµηθεί µε το Κρατικό Βραβείο ∆οκιµίου-Κριτικής του 2002 για το βιβλίο του Αντικείμενα και όψεις εαυτού (Εστία 2001), ενώ το 2010 του απονεµήθηκε το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστηµιακής ∆ιδασκαλίας στη µνήµη των Βασίλη Ξανθόπουλου-Στέφανου Πνευµατικού. Είναι µέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Διετέλεσευπουργός Πολιτισµού, Παιδείας και Θρησκευµάτων καθώς και υπουργός Πολιτισµού & Αθλητισµού. Από τον Σεπτέµβριο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2019 ήταν βουλευτής της περιφέρειας Αττικής µε τον ΣΥΡΙΖΑ. Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του Ονόματα του κομμουνισμού.

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

 • «Το κόκκινο σημειωματάριο»

  του Michel Bussi από τις εκδόσεις Κέδρος Κανείς δεν είναι αθώος σε αυτή την ιστορία. Η Λεϊλί...

 • «Έξοδος»

  της Belinda Bauer από τις εκδόσεις Bell Κανονικά δεν θα έπρεπε να είχε καταλήξει σε φόνο… Ο...

 • «Ξηρή εποχή»

  της Γκαμπριέλα Μπάμπνικ από τις εκδόσεις Βακχικόν Η Άννα, εξήντα δύο χρόνων, αψηφώντας τις συμβάσεις, εγκαταλείπει τη...

 • «Μόνο αν μυρίζει αίμα»

  του Stephen King από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος Ο απόλυτος μάστερ του μεταφυσικού επιστρέφει με 4 ιστορίες τρόμου...

Copyright © 2015-2016 Clevernews