Βιβλίο

“Επισκεπτήριο τέλος”

“Επισκεπτήριο τέλος”

της Νίνας Τζέλη από τις εκδόσεις Λιβάνη

Η λέξη «φυλακή» έχει κατάληξη ήτα.

Το φωνήεν της απώλειας.

Πράγµατι η φυλακή είναι ήττα, κανένας δεν κέρδισε εκεί κι όσοι βρεθήκαν στον κόρφο της ήταν χαµένοι.

Πώς φτάνουν να εγκληµατούν τα παιδιά;

Σε τι φταίνε οι µεγάλοι;

Ποιοι τα προδίδουν;

Ποιοι εµφανίζονται διπρόσωποι απέναντί τους;

Ποιοι τα εκµεταλλεύονται και πώς;

Ή πώς ερωτεύονται τα ίδια;

Πώς βλέπουν τη ζωή;

Δεν έχω απαντήσεις για τον έξω κόσµο, προσπάθησα να καταγράψω ό,τι έζησα. Πολλά κατάλαβα, ας καταλάβουν κι οι άλλοι. Δεν κατονοµάζω τους φταίχτες, τους έχεις ήδη µπροστά σου, όταν είσαι κι εσύ ο ίδιος ένας από αυτούς.

Δε χρειάζεται να δώσω ονόµατα, είναι γνωστά, όλοι ξέρουν…

Σελίδες: 221

H Νίνα-Αικατερίνη Τζέλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας.

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι δικηγόρος Αθηνών.

Από το 1994 ασχολείται με τον τομέα των ανηλίκων. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε και τη συνεργασία της με την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών αναλαμβάνοντας υποθέσεις ανηλίκων τόσο ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων όσο και των ποινικών χωρίς αμοιβή.

Το 1996 συμμετείχε ως μέλος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τη σύνταξη του νομοσχεδίου «Μονάδες Μέριμνας Νέων». Με απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης από το 1997 ήταν ενεργό μέλος της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών και από το 2005 έως και το Μάρτιο του 2013 υπήρξε γενική γραμματέας της εταιρείας. Με τις ιδιότητές της αυτές συμμετείχε σε συνέδρια και σεμινάρια με αντικείμενο την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων και τις συνθήκες κράτησης-διαβίωσης αυτών στα σωφρονιστικά καταστήματα, τονίζοντας πάντα ότι η πρόνοια στοιχίζει λιγότερο από την καταστολή.

Τα συγγραφικά έσοδα από το βιβλίο Επισκεπτήριο Τέλος θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών – Στέγη Αρρένων Περισσού.

 

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews