Κινηματογράφος

«Επιστροφή στην κορυφή»

«Επιστροφή στην κορυφή»

Από τις 28 Μαρτίου στους κινηματογράφους

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ με βραβεία Κοινού και ΕΡΤ στο 20o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ (Πατησίων 101) στην Αθήνα και στην αίθουσα ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ στη Θεσσαλονίκη (Αποθήκη 1, Λιμάνι).

Η απίστευτη, εμπνευστική ιστορία ζωής του 35χρονου Λεωνίδα, ο οποίος μολονότι χρη-σιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο μετά από ατύχημα, αποφασίζει να ανέβει στην κορυφή του Ολύμπου: το βουνό που είχε κατακτήσει αρτιμελής δύο φορές και μετά τον τραυματισμό του δεν έπαψε να το επισκέπτεται στα όνειρά του. Με την βοήθεια των φίλων του, επιδιώκει μια επική αναμέτρηση με τη φύση, το βουνό και την υπέρβαση των ανθρώπινων ορίων.

Η ταινία προβλήθηκε στα πλαίσια του 24ου Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας (Ειδικές Προ-βολές) και του CineDoc όπου χειροκροτήθηκε τόσο για την τόλμη του ριψοκίνδυνου Λεωνίδα, όσο και για την θέληση των φίλων του αλλά και του κινηματογραφικού συνερ-γείου, που για 3,5 χρόνια ετοιμάζονταν να κάνουν μαζί αυτη την παράτολμη αναρρίχηση.

Ο Στρατής Χατζηελενούδας γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα όπου μένει και εργάζεται ώς σκηνοθέτης/σεναριογράφος. Έχει σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ, διαφημιστικά, βιντεοκλίπ αλλά και αρκετές ταινίες μικρού μήκους οι οποίες έχουν προβληθεί και διαγωνιστεί σε διεθνή φεστιβάλ.

Παραγωγή: Ιωάννα Πετειναράκη, Moving Rooster Productions

Συμπαραγωγοί: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, artcut, Real Eyes Productions, Stu-dio Stereotype, Capri Productions

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Βασίλης Χριστοδούλου

Β’ Κάμερα: Καλλιόπη Πέρδικα

Μοντάζ: Γιώργος Ζαφείρης

Ηχοληψία: Τάσος Καραδέδος, Σίμος Λαζαρίδης

Πρωτότυπη μουσική: Vodka Juniors

Σκηνοθεσία: Στρατής Χατζηελενούδας

Εργαστήρια εικόνας: artcut

Audio Post Production: Stereotype.gr

Μίξη και μοντάζ ήχου: Τάσος Καραδέδος

Σχόλια

Κινηματογράφος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κινηματογράφος

Copyright © 2015-2016 Clevernews