Ενδιαφέροντα

Εργαστήρι Κινηματογράφου του Δήμου Ζωγράφου 2017

Εργαστήρι Κινηματογράφου του Δήμου Ζωγράφου 2017

Το Ν.Π.Δ.Δ. Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Ζωγράφου ανακοινώνει την δημιουργία Εργαστηρίου Κινηματογράφου με τις εξής Ενότητες Διδασκαλίας:

Ιστορία και Θεωρία Κινηματογράφου, Σενάριο, Σκηνοθεσία, Κινηματογραφική Υποκριτική, Βασικές Αρχές Εικονοληψίας, Ηχοληψίας, Σκηνογραφίας, Διεύθυνσης Παραγωγής και Μοντάζ

Καθηγητής Γιάννης Καραμπίτσος

[στο εργαστήρι μπορούν να συμμετέχουν όλοι, όχι μόνο δημότες Ζωγράφου] .

Γενική Περιγραφή Εργαστηρίου

Το Εργαστήρι Κινηματογράφου του Δήμου Ζωγράφου φιλοδοξεί να συνδυάσει την θεωρία και την πράξη του κινηματογράφου ώστε να συνδράμει στην δημιουργία ενεργητικών θεατών και νέων κινηματογραφιστών. Στο πλαίσιο της λειτουργίας του θα γίνουν ασκήσεις σεναρίου, υποκριτικής, σκηνοθεσίας, μοντάζ, θα διδαχτούν οι βασικές γνώσεις της κινηματογραφικής τεχνικής, θα δημιουργηθούν 2 ολιγόλεπτες ταινίες μικρού μήκους, μία μυθοπλασίας και μία ντοκιμαντέρ. Ο κινηματογράφος μπορεί να αποτελέσει ένα όπλο κατανόησης του κόσμου και ριζοσπαστικοποίησής του. Θα προβληθούν αναλυθούν και συζητηθούν αποσπάσματα από αντιπροσωπευτικές ταινίες, ταινίες μικρού μήκους και κάποιες αυστηρά επιλεγμένες μεγάλου μήκους. Η Ιστορία Κινηματογράφου θα αποτελέσει πεδίο γνώσης, απόλαυσης και αισθητικής συγκίνησης, πηγή έμπνευσης για την κινηματογραφική πρακτική και για το “καλλιτεχνικώς ζην”.

Ημέρες και ώρες διδασκαλίας : Παρασκευή 18.00-21.00 και Κυριακή 11.00-14.00 .

Έναρξη μαθημάτων: Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017. η διάρκειά του θα είναι επτάμηνη.

Χώρος: Βίλα Βουγά (Γ. Ζωγράφου 17, Ζωγράφου).

Μηνιαία Συνδρομή: 20€.

Ξεκινάει την Κυριακή στις 8 Ιανουαρίου 2017 το Εργαστήρι Κινηματογράφου του Δήμου Ζωγράφου στις 11.00 στη Βίλα Βουγά (Γ. Ζωγράφου 17, Ν. Ζωγράφου, 7η στάση του 235).

Πρόκειται ουσιαστικά για συνάντηση γνωριμίας , κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνουν οι εγγραφές στο εργαστήρι και θα ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι για την ύλη , για την δομή, για το περιεχόμενο και την μορφή των μαθημάτων του εργαστηρίου. Θα γίνει ένα εισαγωγικό μάθημα, συνολικής διάρκειας 3 ωρών συμπεριλαμβανομένου και των διαδικαστικών-οργανωτικών. Αν κάποιος δεν μπορέσει να παρακολουθήσει αυτό το πρώτο μάθημα,  θα μπορεί να παρακολουθήσει το μάθημα της Παρασκευής και σίγουρα θα μπορεί να μεταβεί στο Δήμο και να πληρώσει τη δόση και εγγραφή του και να εξασφαλίσει μια θέση για το εργαστήρι. Αυτά που θα ειπωθούν στο πρώτο εισαγωγικό μάθημα θα επαναληφθούν στα επόμενα μαθήματα. Και το μάθημα της Παρασκευής θα είναι εισαγωγικό. Από την δεύτερη εβδομάδα τα μαθήματα θα είναι απολύτως κανονικά. Όμως αν το εργαστήρι συμπληρώσει δεν θα είναι διασφαλισμένος. Στα κανονικά μαθήματα η μία μέρα θα χρησιμοποιείται για την θεωρία και η άλλη για την πρακτική. Αν κάποιος έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα για μία από τις δύο ημέρες και θέλει οπωσδήποτε να συμμετέχει , καλό θα ήταν να παραβρεθεί, στο εισαγωγικό μάθημα της Κυριακής ή της Παρασκευής και να εκθέσει το ζήτημά του.

Πληροφορίες: 210-7713802, 210-7481396

Blog: culturezografou.wordpress.com

e-mail: zografounp@gmail.com

Βιογραφικό Καθηγητή Εργαστηρίου Κινηματογράφου του Δήμου Ζωγράφου

Ο Γιάννης Καραμπίτσος είναι σκηνοθέτης, μοντέρ, κριτικός κινηματογράφου, διευθυντής του διαδικτυακού πολιτιστικού περιοδικού Camera Stylo Online και του Σχολείου του Σινεμά, πρόεδρος και εκπρόσωπος της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας “Καλλιτεχνική Διάδραση”. Έχει σκηνοθετήσει τις ταινίες Δύσκολοι Έρωτες: Οι Περιπέτειες ενός Φωτογράφου (2002, πτυχιακή μικρού μήκους) και την μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ “Η Πολυφωνική Παραδοσιακή Μουσική από τον Καύκασο στην Πίνδο” (2006). Υπήρξε εκδότης του έντυπου περιοδικού Camera Stylo και του περιοδικού Καθρέφτης του Κινηματογράφου, ενώ έγραψε άρθρα για τον κινηματογράφο σε περιοδικά και εφημερίδες. Ερασιτέχνης ηθοποιός, συμμετείχε σε πολλές ομάδες με τελευταία το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου ζωγράφου. Δίδαξε κινηματογράφο στο Μικρό Πολυτεχνείο, στην Πάτρα σε σεμινάρια υπό την αιγίδα του δήμου και της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας, στην Ένωση Τεχνικών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, στον κινηματογραφικό τομέα του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών του Πανεπιστημίου της Αθήνας, στο Δήμο Ζωγράφου (επιμορφωτής κινηματογράφου το 2015-2016), στο 2ο Πειραματικό Λύκειο Αθήνας, στο Σχολείο του Σινεμά, στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης. Οργάνωσε σε Αθήνα και Πάτρα πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο, ανάλυση και συζήτηση και κινηματογραφικά αφιερώματα με πιο σημαντικά από αυτά “Λογοτεχνία και Κινηματογράφος: Από το Βιβλίο στην Κινηματογραφική ταινία” (13 εβδομάδες Πολύεδρο Πάτρα), “Θέατρο και Κινηματογράφος: Από το Θεατρικό Έργο στην Κινηματογραφική Ταινία” (20 εβδομάδες, Λιθογραφείον και αίθουσα ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας “Ρεφενέ”), «Η Θέση της Γυναίκας μέσα από τον Κινηματογράφο» (εικοσαήμερο αφιέρωμα με ελεύθερη είσοδο σε 7 δήμους του Νομού Αχαΐας, στην Πάτρα στον Κινηματογράφο Ιντεάλ 5 ημέρες) που οργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ισότητας (Ν.Ε.Ι.) των Φύλων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας, το Τ.Ε.Ε- τμήμα Δυτικής Ελλάδας, το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών για Θέματα Φύλου & Ισότητας του ΤΕΙ Πάτρας & η Καλλιτεχνική Διάδραση σε συνεργασία με 30 γυναικείες οργανώσεις και 7 δήμους του Νομού Αχαΐας. Το δίμηνο Μαρτίου–Απριλίου 2016 επιμελήθηκε το αφιέρωμα με ελεύθερη είσοδο του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου «Ραντεβού στο Σινεμά με τους μεγάλους δημιουργούς» στον κινηματογράφο Αλέκα με εισήγηση πριν την προβολή της ταινίας και συζήτηση με το κοινό και τους Έλληνες δημιουργούς μετά την προβολή. Το αφιέρωμα αφορούσε τον ιταλικό, γαλλικό, ισπανόφωνο και ελληνικό κινηματογράφο.

 

Σχόλια

Ενδιαφέροντα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ενδιαφέροντα

Copyright © 2015-2016 Clevernews