Ενδιαφέροντα

Εργαστήριο υποκριτικής με την Ηλέκτρα Ελληνικιώτη

Εργαστήριο υποκριτικής με την Ηλέκτρα Ελληνικιώτη

«Γύρου ‘ς τη φλόγα, π’ άναψαν και την ετριγυρίσαν,

Κυττάζουν δίχως κίνημα, κυττάζουν δίχως δάκρυ,

Τ’ αγαπημένα πράμματα και τα σεμνά κρεββάτια»

«Ο άνθρωπος που συνειδητοποιεί την αυτονομία του απέναντι στις φυσικές δυνάμεις οδηγείται στη δράση και από τη σύγκρουση αυτή γεννιούνται οι υψηλές πράξεις». (Ιάκωβος Πολυλάς)

Παραφράζοντας τον Ιάκωβο Πολυλά, «ο ηθοποιός που συνειδητοποιεί την αυτονομία του απέναντι στις θεατρικές δυνάμεις οδηγείται στη δράση και από τη σύγκρουση αυτή γεννιούνται οι υψηλές σκηνικές πράξεις». Είναι ο ηθοποιός ενας ελεύθερος πολιορκημένος; Ποιο είναι το μερίδιο της σκηνικής ελευθερίας του και από ποιους παράγοντες πολιορκείται;

Αυτά τα ερωτήματα, με αφετηρία το σπουδαίο ποίημα του Διονύσιου Σολωμού, θα αποτελέσουν τη θεματική βάση του εργαστηρίου.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, σπουδαστές δραματικών σχολών και performers.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, συγκεκριμένος αριθμός προβών θα είναι ανοιχτός στο κοινό και στόχος του εργαστηρίου είναι η πραγματοποίηση παράστασης.

Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει κατόπιν αποστολής σύντομου βιογραφικού.

Η Ηλέκτρα Ελληνικιώτη γεννήθηκε το 1987. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε υποκριτική και σκηνοθεσία. Είναι ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Θεάτρου «Θέρος» και από το 2013 είναι μέλος της ομάδας bijoux de kant. Έχει συνεργαστεί ως σκηνοθέτης με το Bios, το θέατρο του Νέου Κόσμου, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και το Θησείον – ένα θέατρο για τις τέχνες. Το 2016 σκηνοθέτησε την πρώτη μικρού μήκους ταινία της “Η Ομορφότερη Ιστορία του Κόσμου” κι έκτοτε έχει συνυπογράψει τα σενάρια για άλλες δύο ταινίες μικρού μήκους. Είναι Managing Director του SeaNema Open Air Film Festival.

Πληροφορίες Εργαστηρίου

Περίοδος εργαστηρίου: Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 – Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Ημέρες εργαστηρίου: Σάββατο

Ωράριο: 15:00 – 18:00

Ώρες διδασκαλίας: 36 ώρες

Διεύθυνση: Αιόλου 68, Κέντρο Αθήνας

Σχόλια

Ενδιαφέροντα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ενδιαφέροντα

Copyright © 2015-2016 Clevernews