Κινηματογράφος

«Έρωτας αλά Καταλανικά»

«Έρωτας αλά Καταλανικά»

Η πιο αναμενόμενη Ισπανική ταινία της χρονιάς, το Έρωτας αλά Καταλανικά (Spanish Affair 2) του Εμίλιο Μαρτίνεθ-Λάθαρο δικαίωσε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις και αναδείχτηκε η πιο εμπορική ταινία του 2015 στην Ισπανία. Και όχι μόνο! Με περισσότερα από 5 εκατομμύρια εισιτήρια βρέθηκε στην 8η θέση στο TOP-10 των Ευρωπαϊκών ταινιών για το 2015, και αναδείχτηκε έτσι στην πιο εμπορική κωμωδία της χρονιάς στην Ευρώπη!

Το 2014 ο Έρωτας αλά Ισπανικά έσπασε τα ταμπού φέρνοντας γέλιο μέσα από τις κατά τ’ άλλα πολύ σοβαρές εντάσεις των αποσχιστικών συναισθημάτων που επικρατούν στη Χώρα των Βάσκων. Η συνέχεια από τον σκηνοθέτη Εμίλιο Μαρτίνεθ-Λαθάρο μας μεταφέρει στην πιο έντονη, σε σχέση με τα αποσχιστικά της αντανακλαστικά, περιοχή της Καταλονίας. Σπάνια μια ρομαντική κωμωδία βρίσκει τον χώρο να παίξει με τόσο φορτισμένα πολιτικά θέματα. Αυτή τη φορά, τα απίστευτα πολιτικά απρεπή αστεία ξεκινούν από τη στιγμή που ο Ράφα πατάει το πόδι του στην Καταλονία…

Ο Ράφα και η Αμάγια έχουν χωρίσει και η Αμάγια έχει ένα νέο φίλο, τον Καταλανό Πάου. Τρομοκρατημένος πως η κόρη του θα παντρευτεί έναν ξένο και μάλιστα έναν Καταλανό, ο Κόλντο ταξιδεύει για πρώτη φορά έξω από την Χώρα των Βάσκων για να βρει τον Ράφα και μαζί να σαμποτάρουν τον επικείμενο γάμο της Αμάγια με τον Πάου. Απέναντι στον μέχρι-το-κόκκαλο Καταλανό μνηστήρα της Αμάγια (ο οποίος έχει πείσει την ετοιμοθάνατη μητέρα του πως ζούνε σε μια Καταλονία ανεξάρτητη, που δεν είναι πια κομμάτι της Ισπανίας) ο Ράφα θα κάνει ό,τι χρειαστεί: ακόμα και να προσποιηθεί πως είναι Καταλανός, ακόμα και να φτάσει στο σημείο να ηγηθεί του εθνικιστικού κινήματος της περιοχής…! Αυτή θα είναι και η τελευταία ευκαιρία του Ράφα να μην χάσει για πάντα το κορίτσι που αγαπά.

Σκηνοθεσία: Εμίλιο Μαρτίνεθ-Λάθαρο

Παίζουν: Ντανι Ροβιρα, Καρρα Ελεχαλντε, Κλαρα Λαγο, Ροσα Μαρια Σαρδα, Καρμεν Ματσι

Διάρκεια: 97’

Η ρομαντική κωμωδία Έρωτας αλά Καταλανικά  κυκλοφορεί στις 11 Αυγούστου από την Weirdwave και με τη στήριξη της Ισπανικής Πρεσβείας και του Ινστιτούτου Θερβάντες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσοτερα στην κατηγορια Κινηματογράφος

Copyright © 2015-2016 Clevernews