Βιβλίο

«Φεγγαροπαιχνιδίσματα»

«Φεγγαροπαιχνιδίσματα»

του Ανέστη Ποϊράζη από τις εκδόσεις Ίκαρος

Η ιστορία αυτή ξεκινά σε μια μικρή χώρα, όπου οι κάτοικοί της είχαν μία παράξενη συνήθεια: ξυπνούσαν το σούρουπο και έπεφταν για ύπνο την αυγή.

Ο Ντάνιελ βρίσκεται κάθε νύχτα στο δωμάτιό του φτιάχνοντας κολάζ με τα αγαπημένα του φεγγάρια. Ώσπου μια μέρα, ή πιο σωστά μια νύχτα, ακούει τον ήχο ενός βιολιού. Αυτός ο ήχος, αυτή η υπέροχη μελωδία, θα γίνει η αφορμή για να ανακαλύψει το ταλέντο που θα διαμορφώσει τα πιο απρόσμενα όνειρά του.

Το βιβλίο συνοδεύεται από cd με την αφήγηση του παραμυθιού από την Μαριάννα Ρούκαλη αλλά και πρωτότυπη μουσική του Daniel Georgiev.

Εικονογράφηση: Κώστας Καρασαββίδης

Μουσική: Daniel Georgiev

Αφήγηση: Μαριάννα Ρούκαλη

ISBN: 978-960-572-275-3

Σελίδες: 46

Ηλικίες: από 3 ετών

Ο Ανέστης Ποϊράζης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε στο Πολυτεχνείο Κρήτης στα Χανιά και εργάστηκε στην Αθήνα και στο Λονδίνο ως μηχανικός παραγωγής. Επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη και επαναπροσδιορίζοντας τις αξίες της ζωής, έκανε στροφή καριέρας ιδρύοντας και συνδιευθύνοντας (μαζί με τον Γρηγόρη και τη Μαριάννα) το Ω2 Πρότυπο Μουσικό Εργαστήρι. Από τότε η καθημερινότητά του είναι γεμάτη παιδιά και μουσική.

Ο Κώστας Καρασαββίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει ακόμη, πάνω στους λόφους των Συκεών. Σπούδασε Καλές Τέχνες στο Λέστερ της Αγγλίας, και έμαθε να ζωγραφίζει με λάδια, ακρυλικά και photoshop. Εργάζεται ως καρικατουρίστας – πολιτικός γελοιογράφος στα έντυπα μέσα. Έχει φτιάξει κάμποσες ζωγραφιές μέχρι τώρα, αλλά ο καημός του είναι ότι δεν θα πιάσει πότε τόσο σωστά τις νότες όσο ο Ντάνιελ.

Ο Daniel Georgiev γεννήθηκε στο Ruse της Βουλγαρίας όπου ξεκίνησε μαθήματα βιολιού σε ηλικία τεσσάρων ετών. Αποφοίτησε από το D. Hristov National Music School της Βάρνας και από την P. Vladiguerov State Music Academy όπου σπούδασε βιόλα υπό την καθοδήγηση του Valentin Gerov. Το 2000 ξεκίνησε να περιοδεύει στην Ευρώπη. Έπαιξε ως σολίστας σε πολλές ορχήστρες σε διαφορετικά είδη μουσικής. Από το 2005 ξεκίνησε τις ατομικές παραστάσεις και συναυλίες, ερμηνεύοντας πρωτότυπες συνθέσεις με τη χρήση του live looping. Συνέθεσε μουσική για θεατρικές παραστάσεις και για κινηματογραφικά φεστιβάλ. Στη δισκογραφία του περιλαμβάνονται περισσότερα από 10 σόλο άλμπουμ, CD singles, DVDs, μουσική για ταινίες μικρού μήκους και πολλές συνεργασίες με άλλους μουσικούς.

Η Μαριάννα Ρούκαλη γεννήθηκε στη Νάουσα, στην αγκαλιά του Βερμίου και δεν μεγάλωσε ακόμη. Σπούδασε απολαμβάνοντας τις Θεατρικές Σπουδές στην Πάτρα και στο Λονδίνο κι ασχολήθηκε με το σωματικό θέατρο και την performance. Από το 2002 διδάσκει στα παιδιά του δημοτικού σχολείου θεατρική αγωγή κι αυτά της μαθαίνουν να χαίρεται, να γελά και να αγκαλιάζει με καινούργιους τρόπους. Στο Ω2 Πρότυπο Μουσικό Εργαστήρι σχεδιάζει θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα παντρεύοντάς τα με τη μουσική.

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews