Θέατρο

«Για να τελειώνουμε με τη σφαγή του σώματος» 

«Για να τελειώνουμε με τη σφαγή του σώματος» 

Η Ομάδα Σημείο Μηδέν και ο σκηνοθέτης Σάββας Στρούμπος παρουσιάζουν την περφόρμανς «Για να τελειώνουμε με τη σφαγή του σώματος», η οποία έχει ως βάση το ομώνυμο κείμενο του Γάλλου ψυχαναλυτή, πολιτικού φιλοσόφου και κοινωνικού ακτιβιστή, Φελίξ Γκουατταρί. 

Η παράσταση θα παρουσιάζεται από το Σάββατο 11 Μαρτίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21.00, στο Θέατρο Άττις Νέος-Χώρος, σε ερμηνεία των Έλλης Ιγγλίζ και Άννας Μαρκά-Μπονισέλ. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρώτη παρουσίασή της, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης «Εγκλεισμοί», σε επιμέλεια του Δημήτρη Τρίκα, στο Δρομοκαΐτειο Ψ.Ν.Α., το Νοέμβριο του 2022. 

Σκηνοθετικό Σημείωμα: 

Το κείμενο «Για να τελειώνουμε με τη σφαγή του σώματος» το έγραψε ο Φελίξ Γκουατταρί το 1973. Κυκλοφόρησε ανώνυμα στο περιοδικό Recherches, στο τεύχος «Τρία Δισεκατομμύρια Διεστραμμένοι». Πρόκειται για ένα οργισμένο φιλοσοφικό και πολιτικό μανιφέστο που γεννιέται από τις αγωνιώδεις και εξεγερσιακές ζυμώσεις του Μάη ‘68, θέτοντας στο επίκεντρο του προβληματισμού «το σώμα που παράγει την ίδια του την ελευθερία». Σήμερα αντιμετωπίζουμε αυτό το υλικό υπό το πρίσμα του φοβισμένου σώματος της πανδημίας, του βιασμένου σώματος των κακοποιημένων ατόμων, του σώματος στα πεδία των μαχών των σύγχρονων πολέμων, αλλά και του σώματος των εξεγερμένων ανθρώπων ως μήτρα μιας συναστρίας άπειρων δυνατοτήτων χειραφέτησης στον παρόντα χρόνο. Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, στο πλαίσιο της έκθεσης «Εγκλεισμοί», σε επιμέλεια του Δημήτρη Τρίκα, στο Δρομοκαΐτειο Ψ.Ν.Α., τον Δεκέμβριο του 2022. 

Σάββας Στρούμπος 

Μετάφραση: Σάββας Στρούμπος 

Σκηνοθεσία: Σάββας Στρούμπος 

Φωτογραφίες: Δημήτρης Μαόφης 

Επικοινωνία παράστασης: Μαριάννα Παπάκη, Νώντας Δουζίνας 

Ηθοποιοί: Έλλη Ιγγλίζ, Άννα Μαρκά – Μπονισέλ 

Πρεμιέρα: Σάββατο 11 Μαρτίου 2023, στις 21.00 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο και Κυριακή στις 21.00 

Διάρκεια παράστασης: 45’  

Τιμές εισιτηρίων: 10ευρώ γενική είσοδος  

Θέατρο Άττις-Νέος Χώρος, Λεωνίδου 12, Μεταξουργείο, τηλ. 210-3225207 

Σχόλια

Θέατρο

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews