Εκδηλώσεις

«Great Pas de Deux»

«Great Pas de Deux»

Ο Πρώτος Χορευτής στη Σκάλα του Μιλάνου, Νicola del Freo σε ένα ανεπανάληπτο γκαλά χορού, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης, με τις  αξεπέραστες και πιο όμορφες στιγμές στην ιστορία του παγκόσμιου κλασικού μπαλέτου, τα διάσημα Pas de Deux.

Mια παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανένας φίλος του κλασικού χορού, μια μοναδική ευκαιρία για το κοινό της Θεσσαλονίκης να απολαύσει ένα θέαμα τόσο υψηλού επιπέδου.

Ο Πρώτος Βασικός Χορευτής (First Principal Dancer)  του διάσημου Θεάτρου Σκάλα του Μιλάνου (Teatro alla Scala di Milano) και η παρτενέρ του, η σολίστ  Maria Celeste Losa, καθώς και οι Πρώτοι χορευτές, σολίστ και χορευτές του Balletto di Siena ερμηνεύουν  τα χορευτικά ντουέτα από αξεπέραστες χορογραφίες: από τη Λίμνη των Κύκνων, την Ωραία Κοιμωμένη, τον Ρωμαίο και Ιουλιέτα, τον Δον Κιχώτη, τον Κουρσάρο και τον Καρυοθραύστη, τα οποία αποτελούν τους σημαντικότερους χορούς στην ιστορία του μπαλέτου και είναι πάντα ο βασικός τρόπος για να δείξουν οι χορευτές την τεχνική τους και το ερμηνευτικό τους ταλέντο.

Ο Nicola del Freo έχει σπουδάσει στην Hamburg Ballet School του John Neumeier, ενώ ήταν για χρόνια σολίστ στην Deutche Oper Berlin, και από το 2021 είναι ο Πρώτος Βασικός Χορευτής του Teatro alla Scala. Το μεγάλο του ταλέντο έχει ξεχωρίσει στους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη Λίμνη των Κύκνων, Καρυοθραύστη, Caravaggio, Ρωμαίος και Ιουλιέτα.

Η Maria Celeste Losa, με καταγωγή από την Αργεντινή, έχει σπουδάσει στην σχόλη  του ιστορικού Teatro Colon του Buenos Aires. Ήταν η πρώτη χορεύτρια στο Εθνικό Μπαλέτο της Αργεντινής, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του φημισμένου χορευτή και χορογράφου Inaki Urlezaga και από το 2015 είναι σολίστ στο μπαλέτο του Teatro alla Scala. Ξεχωρίζει με την ερμηνεία της  στους ρόλους στην Giselle, Δον Κιχώτη, Ωραία Κοιμωμένη, η Λίμνη των Κύκνων.  

«Το pas de deux είναι ένας διάλογος αγάπης», έλεγε ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ  προσπαθώντας να τονίσει την σημασία που έχει σε μία χορογραφία το κομμάτι στο οποίο ένας χορευτής και μία μπαλαρίνα ερμηνεύουν ένα ντουέτο. Πέρα από τα συγκλονιστικά χορευτικά σόλο, ένα άρτια εκτελεσμένο Pas de Deux («βήμα για δύο») είναι ικανό να μαγέψει το κοινό και να απογειώσει μια παράσταση.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής  της παράστασης Μαγεία του Χορού—Great Pas de Deux, είναι ο  Marco Batti, γνωστός χορογράφος, απόφοιτος του Royal Ballet School of London, American Ballet Theatre και Academia Vaganova.

Οι συντελεστές της παράστασης:

Teatro alla Scala di Milano

First Principal Dancer: Nicola del Freo

Σολίστ: Maria Celeste Losa   

Balletto di Siena

Principal Dancers: Filippo Del Sal, Chiara Gagliardo, Giuseppe Giacalone, Matilde Campesi

Σολίστ: Elena Badalassi

Χορευτές: Liliana Alonso Tores, Cristian Luce, Ciro Napolitano

Σάββατο 25 Νοεμβρίου, 21:00

Τιμές εισιτηρίων: 20 – 60 ευρώ

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης – Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1

Σχόλια

Εκδηλώσεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Εκδηλώσεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link